Bas Brekelmans stopt als wethouder van Teylingen

Foto: Lisa de Blok

Deze week heeft de VVD Teylingen het bericht gekregen dat Bas Brekelmans gaat stoppen met zijn functie als wethouder. Dit bericht komt voor de fractie ontzettend onverwachts.

“Wethouder zijn is fantastisch. Het is een voorrecht, spannend, intensief, geweldig en nog veel meer. Niks zo leuk als oplossingen bedenken, onderhandelen, mensen bij elkaar brengen, creatief zijn, een ondernemende en toegankelijke gemeente proberen te zijn voor inwoners, bedrijven en bezoekers. Pieken en dalen maken dat het nooit saai is. Dat drijft mij elke dag weer en maakt iedere dag weer een heerlijke uitdaging. Wat echter ook een uitdaging is, is het combineren van de baan met mijn gezinsleven. Vooral de vele avonden vergaderen, soms zelfs elke doordeweekse dag, trekken een forse wissel op het gezin en de gewenste regelmaat voor de kids. Het vinden van de balans tussen werk en privé was al jaren lastig, maar met de komst van nog een klein mensje is dat voor mij eigenlijk niet meer te doen vrees ik. Het minder goede nieuws is dan ook dat ik na een aantal weken piekeren met pijn in het hart heb besloten om mijn wethouderschap neer te gaan leggen.” (Bas Brekelmans)

Monique de la Rie: “Wij balen ontzettend van het bericht dat wij kregen van Bas, maar hebben wel begrip voor zijn keuze. Wij hadden zeker deze periode met hem door willen gaan, want wat ons betreft is hij een topper.”

Met Bas Brekelmans verliest de VVD de opvolger van Leo van der Zon. Deze moeilijke taak heeft hij tot op de dag van vandaag uitstekend in weten te vullen, aldus de VVD en ze zijn hem daar dan ook heel dankbaar voor. De VVD Teylingen gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger voor het wethouderschap. Tot die tijd blijft Bas Brekelmans wethouder in Teylingen.

Reactie van het college:

“Burgemeester en wethouders van Teylingen feliciteren wethouder Bas Brekelmans en zijn vriendin Suzanne allereerst van harte met het tweede kind dat zij verwachten. Het college respecteert en begrijpt de keuze van de wethouder om voor nu te willen stoppen met het wethouderschap, omwille van zijn gezin.”

“Wel zal het college hem missen. Zijn bestuurlijk talent en ervaring hebben Teylingen veel gebracht. Met doorzettingsvermogen werkte hij onder meer aan het parkeerdek bij station Sassenheim, de hele voorbereiding van de Noordelijke Randweg, de wijk Hooghkamer en de prestatieafspraken over de woningmarkt waardoor vele sociale woningbouwprojecten gerealiseerd zijn. Zijn aandacht voor regionale samenwerking leidde tot de Economische Agenda Duin- en Bollenstreek en goede regionale contacten.”

“We waarderen dat de wethouder wil aanblijven totdat opvolging gevonden is. We staan bij zijn daadwerkelijke afscheid graag wat langer stil bij de prettige samenwerking en bij de betekenis van zijn werk voor Teylingen.”

Reacties