Tarievennota van de agenda geschrapt

Foto: Lisa de Blok

Gisterenavond is in de raadscommissie Welzijn het verzoek besproken om de tarievennota voor maatschappelijke accommodaties voorlopig nog even uit te stellen. De nota heeft de nodige onvrede en onrust veroorzaakt bij de huurders van ’t Onderdak, omdat het ‘eerlijke tarievenstelsel’ voor deze verenigingen een enorme huurverhoging zou betekenen.

Lees ook: ‘t Onderdak in Onzekerheid.

Eerder al werd aan wethouder Kees van Velzen het verzoek gedaan om dit agendapunt voorlopig even uit te stellen tot alle verenigingen waren gehoord. In eerste instantie werd hier geen gehoor aan gegeven, maar vorige week ontvingen de betrokken verenigingen alsnog bericht dat dit onderwerp nog niet tijdens deze vergadering besluitvormend besproken zal worden.

Reacties

Bij het vaststellen van de agenda gisterenavond tijdens de commissievergadering, werd er door verschillende raadsleden in het kort al een reactie geven. Dat deze tarievennota nog niet besluitrijp zou zijn, werd door de meerderheid bevestigd. Er werd daarbij ook flink uitgehaald naar Van Velzen. Hij zou hierover onvoldoende hebben gecommuniceerd met de betrokken verenigingen en werd door Shari van den Hout van de ChristenUnie ervan beticht er een stoïcijnse wijze van communicatie op na te houden. John Bosman (VVD) merkte op dat er ondanks uitstel van dit onderwerp wel rekening gehouden moet worden met het tijdsbestek, vanwege de andere accommodaties die al te horen hebben gekregen dat zij vanaf 2016 juist minder huur gaan betalen.

Inspraak

Elsbeth Koek (PvdA) voegde daar nog aan toe dat ze maar al te graag de tarievennota had besproken, al was het maar om de wethouder de oren te wassen. Er heerst een klank van onvrede over de manier waarop Van Velzen omgaat met inspraak van burgers en organisaties. Een dergelijk voorstel zou eerst met de partners in het veld besproken moeten worden en hoort niet als een verrassing op hun bord te worden gepresenteerd. Het college zal zich eerst nog eens diep over deze tarievennota moeten buigen, maar ditmaal in goed overleg met de verenigingen.

 

Cookieinstellingen