Asbest aangetroffen na brand aan de Hoofdstraat

Foto: Brandweer Sassenheim FB @BrandweerSassem

Afgelopen dinsdag is er brand geweest in Sassenheim in een loods aan de Hoofdstraat achter het gebouw van SassemBourg. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar moest wel opschalen vanwege de waterwinning voor het bluswater.

De loods stond al enige tijd leeg en werd de laatste tijd veel gebruikt door hangjongeren. De Teyding schreef in hun artikel dat er eerder die avond knallen van vuurwerk te horen waren.

Lees ook: www.deteyding.nl/brandend-einde-voor-hangplek-in-schuur-achter-sassembourg/

Na de brand bleek al snel dat het dak van de loods van asbest was gemaakt. De brandweer heeft in eerste instantie na het blussen een verkenning gedaan om te zien of het asbest ook in de omgeving terecht was gekomen. Omwonenden en ook de gebruikers van SassemBourg kregen het advies om ventilatieroosters te sluiten en ramen en deuren dicht te houden.

Op woensdagmiddag is er officieel onderzoek gedaan om te zien of er ook daadwerkelijk asbest is vrijgekomen bij de brand. In de directe omgeving zijn daarbij asbestdeeltjes aangetroffen. Dit zal dan ook worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Omwonenden worden hierover actief op de hoogte gehouden. Hoe lang het opruimen zal gaan duren is bij de gemeente nog niet bekend.

 

Reacties