Sassemse Nienke gaat kniples geven aan Filipijnen

Foto: Nienke

In het kader van Hair Aid reist MBO Rijnland lerares Nienke Bunt uit Sassenheim op 5 juli af naar de Filipijnen om mensen de vaardigheden van het haren knippen bij te brengen. Dit alles in het kader van Hair-Aid. Nienke is de eerste Nederlander die deze samenwerking aangaat met Hair-Aid.

Hair-Aid

Het doel van dit project is om mensen die in extreme armoede leven vijf basiskapsels aan te leren die ze kunnen gaan knippen. De grootste kapsalon van Manila ‘David Salons’ stuurt ook hun beste kappers om te helpen met het opleiden. Hierdoor kunnen ze in een kapsalon werken of een eigen microbedrijf starten en zo kunnen voorzien in de basisbehoeften zoals eten, drinken en een woonruimte.

Zoals een van de deelnemers een keer zei: “Nu gaat mijn kind niet dood”. Na de diplomering blijven ze onder supervisie van eerdere opgeleide mensen door Hair-Aid. Hair-Aid werkt wereldwijd om een ​​verschil te maken en verandering te creëren door mensen die in armoede leven de vaardigheid van het knippen van haar bij te brengen. Als ze eenmaal zijn opgeleid, kunnen mensen hun eigen bedrijf beginnen, de haren knippen in hun eigen gemeenschap en geld verdienen. Met dit zelf verdiende geld kunnen ze hun families ondersteunen, hun kinderen volwaardig opvoeden en huisvesting bieden. Sinds 2014 zijn al meer dan 3500 mensen getraind.

Doe met ons mee, help een verschil te maken als we doorgaan met het veranderen van de wereld.

Nienke zal gedurende vijf dagen van tien uur per dag de mensen trainen, zodat zij een bestaan op kunnen bouwen. Zij doet dit geheel belangeloos. Om in de benodigde reis en verblijfskosten te voorzien is zij een inzamelingsactie begonnen. Ben je bereid om ook een bijdrage te leveren aan dit project? Dan kun je een bedrag overmaken op NL31ABNA0841970866 ten name van N. Bunt o.v.v. Hair Aid project.

Reacties