Informatieavond doorstroming N208 en N443

Foto: Gemeente Teylingen

Op dinsdag 16 april organiseert de gemeente Teylingen samen met de provincie Zuid-Holland een informatieavond over het verbeteren van de doorstroming op de N208 en N443 ter hoogte van de Van Pallandtlaan en Parklaan in Sassenheim. De avond start om 19.30 uur in Graaf Jan (Jan van Brabantweg 3, 2171 HC te Sassenheim).

Programma informatieavond 16 april

  • 19.15 uur zaal open, koffie en thee staat klaar
  • 19.30 uur aanvang presentatie
  • 20.30 uur aanvang informatiemarkt
  • 21.30 uur einde

Verbetering doorstroming

Op drukke momenten is de doorstroming op de N208 en N443 ter hoogte van de Van Pallandtlaan en de rotonde bij de Parklaan niet voldoende. In de toekomst zullen door toenemende verkeersdrukte de vertragingen hier toenemen. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen hebben onderzoek gedaan naar deze doorstroming, nu en in de toekomst. Deze bevindingen en ideeën willen ze graag met je delen. Ze horen graag hoe jij aankijkt tegen de doorstroming en veiligheid op deze weg, wat jij denkt dat nodig is in de toekomst en wat jij vindt van hun ideeën.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer

De toenemende verkeersdrukte heeft gevolgen voor de regionale bereikbaarheid, van Sassenheim, Voorhout, Lisse en Noordwijkerhout. Daarbij is de Van Pallandtlaan onderdeel van de hoogwaardige busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol. Ook voor deze betrouwbare, comfortabele en frequente busverbinding willen ze (toekomstige) knelpunten in de doorstroming oplossen.

Mogelijke maatregelen N208

Het einddoel is een goede bereikbaarheid, goede doorstroming en goede en veilige voorzieningen voor fietsers en voetgangers die deze wegen oversteken. Een goede inpassing in de omgeving is daarbij van belang. Uit onderzoek blijkt dat de verkeersdruk in 2030 een stuk hoger ligt dan nu. Dit ligt voor de hand gezien de woningbouw in onder meer Voorhout, Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout.

Vanwege de toename van het verkeer zijn infrastructurele maatregelen nodig om de doorstroming te waarborgen. Het gaat dan om mogelijke aanpassingen aan de rotondes N208-N443 en N208-Parklaan. Deze maatregelen zullen impact hebben op omgeving van de Van Pallandtlaan. Graag gaan ze hierover met je in gesprek tijdens deze bewonersavond.

Reacties