Cursus leren vallen en opstaan voor ouderen

Foto: pr

Binnenkort start er in Voorhout voor de vijfde maal een cursus ‘ZekerBewegen’, speciaal bestemd voor ouderen die wat angstig zijn om te vallen.

De afname van spierkracht, in combinatie met verminderde balans en zicht, zijn hiervan vaak de oorzaak. In de cursus, die zes weken duurt, wordt hier hard aan gewerkt. Maar val-preventie is niet altijd genoeg. Wat nou als je toch valt? Wat doe je wel, wat beter niet en hoe kom je weer overeind?

Ook dit wordt uitgebreid geoefend tijdens deze cursus. En waar kun je dat beter leren dan op een zachte mat, onder leiding van een echte Judoleraar? Jan Barends heeft inmiddels al 50 jaar ervaring met het opleiden van judoka’s. Hij leerde in de hele bollenstreek jong en oud te vallen zonder pijn en blessures. Voor deze cursus volgde hij een speciale bijscholing.

De cursus start -bij voldoende belangstelling- in april op dinsdagmiddag en/of donderdagochtend. Kosten voor de cursus: €60,- (VGZ vergoedt deze cursus!). Meer weten of opgeven voor de cursus kan via het telefoonnummer 071-5174800 of via [email protected]

Reacties