Woonstichting Vooruitgang komt op de koffie

Foto: Vooruitgang

Vooruitgang verhuurt aan bijna 2000 huishoudens een woning in Teylingen en is blij met haar huurders en trots op het feit dat ze aan veel mensen een prettig (t)huis en buurt biedt. Vinden de huurders dat zelf ook?

Medewerkers van Vooruitgang gaan bij huurders op de koffie om op te halen waar zij behoefte aan hebben. Manager Wonen & Vastgoed, Johan van Buren, legt uit: “Meestal komen huurders bij ons op kantoor, nu draaien we het een keer om. Niet onaangekondigd natuurlijk, een groot deel van onze huurders heeft daarom een ‘Op de koffie’ uitnodiging gekregen.”

In deze uitnodiging staat dat uit alle reacties ongeveer 100 adressen worden geselecteerd, die dan door twee medewerkers, gewapend met een traktatie, worden bezocht.

“In het gesprek worden een aantal vragen gesteld. We zijn uiteraard erg benieuwd wat men vindt van ons fusievoornemen maar het is ook zeker de bedoeling om de bewoners hún verhaal te laten vertellen”, aldus Van Buren.

Het verduurzamen van woningen is bijvoorbeeld een belangrijk thema waar Vooruitgang graag met haar huurders over wil praten. Kortom luisteren naar de verhalen die de huurders te vertellen hebben. Vooruitgang wil de opgehaalde verhalen gebruiken in het vormgeven van de nieuwe organisatie.

Reacties