SOS presentatie over historische branden in Sassenheim

Foto: SOS

Het zal je maar gebeuren, een brand in je woonhuis of bedrijfspand. Verschrikkelijk! De afgelopen jaren zijn er in Sassenheim vele branden geweest.

Op het netvlies staan bij sommige Sassenheimers mogelijk nog de branden bij Sikkens in 1968 en 1972 of de brand in Bijdorp in 1949 waarbij zes woningen in de vlammen opgingen. Op donderdag 7 maart wordt tijdens de Inloopochtend bij Stichting Oud Sassenheim een presentatie gegeven over ‘150 Jaar Brandweer in Sassenheim’.

Het brandweercorps en de kazerne door de jaren heen passeren de revue. De allereerste motorspuit tot de huidige moderne wagens worden getoond. En natuurlijk ontbreken niet de verhalen, de foto’s en filmpjes van spectaculaire branden.

De tentoonstelling ‘Openbaar vervoer in de Duin- en Bollenstreek’ kan in de naast gelegen zaal worden bezichtigd. Deze tentoonstelling met veel bezienswaardigheden over de Blauwe tram loopt tot half mei. De presentatie ‘150 Jaar Brandweer’ begint om 10.30 uur en wordt gehouden in De Coy, Kagerdreef 72.

Cookieinstellingen