Kinderboerderij Park Rusthoff zoekt vrijwilligers

Foto: Hennie de Bok

De kinderboerderij van Park Rusthoff zoekt vrijwilligers om te helpen bij het voeren van de dieren. Kom jij ze een handje helpen?

Midden in Park Rusthoff staat de kinderboerderij, waar in totaal zo’n zeventig dieren wonen: geiten, schapen, kippen pauwen, cavia’s, konijnen, duiven, volièrevogels, varkens en natuurlijk de twee ezels. Al deze dieren worden gevoerd en verzorgd door vrijwilligers en aangezien vele handen licht werk maken, is men op zoek naar versterking.

Dierenliefhebbers kunnen helpen met voeren, eenmaal per week ’s morgens tussen 8-10 uur of eventueel ’s middags tussen 15-17 uur. Ook het schoonmaken van de hokken en de stal behoort tot de mogelijkheden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Petra Overmeer, tel. 06 43570449.

De dieren in de kinderboerderij krijgen een uitgebalanceerde voeding. Het is dan ook verboden voor bezoekers om de dieren te voeren met zelf meegebrachte etenswaren. Wel kunnen zij oud brood en resten groente of fruit in de houten kist achter de volière deponeren. Ook het voeren van brood aan de eenden is niet meer toegestaan. Het trekt meeuwen aan en de eenden worden van brood te dik en vervuilen het water, met kans op botulisme. Omdat de kinderboerderij overlast had van hongerige eenden tijdens het voeren, zijn er nu voor € 0,50 bekertjes eendenvoer te koop.

Op de gezondheid en het welzijn van de dieren op de kinderboerderij wordt scherp toegezien. Er kunnen dan ook geen dieren worden opgenomen die worden aangeboden, aangezien dit onrust of ziekte kan veroorzaken. En het zomaar droppen van dieren, zoals onlangs is gebeurd, is natuurlijk onbegrijpelijk en onverantwoord.

Cookieinstellingen