Koninklijke onderscheiding bestuursleden VWF

Foto: PR VWF

Hans Juffermans en Els van Winsen uit Warmond ontvingen op dinsdag 7 april een Koninklijk onderscheiding, waarbij zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Carla Breuer verraste de twee tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VWF. Tijdens deze vergadering namen zij afscheid als bestuurslid, evenals Michel van Dam die er ook mee stopt.

VWF

Zij kregen de onderscheiding onder andere voor hun activiteiten voor de Vereniging tot Viering van Warmondse Feesten (VWF). Deze vereniging bestaat al 45 jaar en organiseert veel activiteiten in Warmond, zoals Koningsdag, de 4-mei herdenking, De 5-mei viering en de intocht van Sinterklaas. Hoogtepunt van het jaar is altijd de Kaagweek in de laatste week van juni.

Hans Juffermans

Hans heeft sinds 1996 deel uitgemaakt van het bestuur van de VWF. In deze jaren heeft hij altijd meegeholpen met het organiseren van de activiteiten van de vereniging en verrichte hij in het bestuur vele taken. Voornamelijk klussen van technische aard waren aan hem besteed, zoals het maken van materialen voor spelletjes, het neerzetten van de hekken, het opbouwen en inrichten van de tent voor de feestweek en het regelen van de boot voor de Sint-Intocht. Ook nam hij maandelijks deel aan de bestuursvergaderingen.

Daarnaast is Hans sinds 1984 vrijwilliger bij de Stichting Zeilvaart Warmond. Deze organiseert wedstrijden en evenementen met historische zeilende bedrijfsvaartuigen, die vroeger gebruikt werden voor het vervoer van o.a. zand, groente en bloembollen door het Westland en de Bollenstreek. Tijdens deze evenementen is Hans altijd het hele weekend actief met de nodige hand- en spandiensten.

Els van Winsen

Els werd in 2002 bestuurslid van de VWF en helpt sindsdien mee met het organiseren van de activiteiten. Met name tijdens de Kaagweek was Els altijd een volle week in touw. Daarnaast verrichtte zij nog een aantal andere taken binnen het bestuur, zoals het onderhouden van contacten met de verzorgings- en bejaardentehuizen en scholen in Warmond, het bedenken van spelletjes voor de activiteiten, het kopen van de bloemen voor alle vrijwilligers, het wassen van de zwartepietenpakken en het bijwonen van de bestuursvergaderingen.

Naast de activiteiten voor de VWF draagt Els haar steentje bij aan nog een groot aantal andere vrijwilligersactiviteiten, zoals:

  • De Zonnebloem (sinds 2000)
  • Voetbalvereniging Warmunda (sinds 2004)
  • Stichting Harddraverij Warmond (sinds 1998)
  • Carnavalsvereniging De Billenprikkers in Warmond (van 1998 tot 2014)
  • Jeugdcircus Atleta (van 2000 tot 2006)
  • Jeugdraad Warmond (bestuurslid van 1990 – 2000).

 

Cookieinstellingen