Onvergetelijk kerstdiner

Foto: Oranjevereniging Sassenheim

Ook dit jaar heeft de Oranjevereniging in nauwe samenwerking met restaurant Op Eigen Wijze weer een kerstdiner georganiseerd op derde Kerstdag.

Uitgenodigd waren 56 mensen voor wie kerst dit jaar even niet het feest was, wat het eigenlijk zou moeten zijn. Door de belangeloze samenwerking met Tarek el Shafey konden de gasten op 27 december genieten van een overheerlijk driegangen menu. Alle aanwezige kinderen werden door de Oranjevereniging verwend met leuke Hollandse spellen. Zo konden de Syrische kinderen naast de Hollandse gastvrijheid ook kennismaken met typisch Hollandse spellen als Monopoly, Twister en Mens erger je niet.

Dit jaar was het gezelschap heel divers samengesteld, van jong tot oud, Nederlanders en medelanders. De Oranjevereniging had de uitnodigingen gestuurd in overleg met diverse Sassenheimse welzijnsorganisaties, waardoor deze mooie mix tot stand gekomen is. Het werd een warme avond, waar tussen het hoofdgerecht en het Grand Dessert door gezamenlijk het toepasselijke “Reach out and touch” van Diana Ross gezongen werd, waarbij alle gasten staand hand in hand één grote keten vormde.

“Dit is wat vrijwilligerswerk zo leuk maakt,” aldus Rob Koek, voorzitter van de Oranjevereniging. “Hier doen we het voor”, en alle bestuursleden en de mensen van restaurant Op eigen wijze stemden daar volmondig mee in.

Bij het naar huis gaan werden de gasten nog verrast met een Goodiebag, met daarin onder andere overheerlijke chocolaatjes van De Koffiemeulen, zodat de gasten ook nog een blijvende herinnering kregen aan deze warme avond.

Reacties