Help mee aan een BuurtAED in de Postwijk

Foto: pixabay

De bewoners van de Postkoets en Huifkar in Sassenheim zijn een actie om geld op te halen voor een AED in hun buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld doneren om zo samen een levensreddende AED te kopen.

Initiatiefneemster van deze actie Monique van der Weijden woont aan de Postkoets in Sassenheim. “In onze wijk zijn geen AED’s 24/7 beschikbaar. Vandaar dat wij deze actie zijn begonnen met de hulp van de Hartstichting. We hopen het bedrag van €1660 op te halen en de postwijk wat veiliger te maken. Onze actie loopt tot 12-1-2019. Als dan voldoende geld binnen is, kunnen we via de Hartstichting een AED aanschaffen.”

Doneren kan via deze link: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-postkoets-2171-sassenheim.  Zelf een actie starten in andere wijken kan natuurlijk ook via BuurtAED. Het geld voor de AED in Warmond is inmiddels opgehaald!

Het belang van een AED in de buurt

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Reacties

Cookieinstellingen