Crowdfunding voor buurtAED in Warmond

Foto:

Vorige week is Simone Kortekaas uit Warmond gestart met een crowdfundingactie om samen een buurtAED aan te kunnen schaffen.

Ze woont in de Burgemeester Ketelaarstraat en zou graag zien dat er voor deze buurt een AED beschikbaar komt. Het totale bedrag van € 2.681,- probeert ze nu via een crowdfundingactie bij elkaar te krijgen binnen 30 dagen. Ze heeft flyers rondgebracht in de wijk en de eerste gulle donaties kwamen al snel binnen. Inmiddels staat de teller al op € 1772,-.

Wil je ook een steentje bijdragen? Kijk dan op deze website.

Via een landelijke actie wil de Hartstichting de AED-dichtheid in Nederland te vergroten en er zo voor te zorgen dat meer mensen na een hartstilstand snel geholpen kunnen worden. Hoe sneller een AED ter plekke is, des te groter is de kans dat iemand overleeft. Via crowdfunding kunnen buurtbewoners samen geld inzamelen voor de aanschaf van een AED in hun wijk. De actie wordt gesponsord door Philips, die de AED’s met een flinke korting levert.

Onlangs werden voor de Willem Warnaarlaan in Sassenheim en de Kloosterwei in Warmond al succesvolle inzamelingsacties gehouden. Een actie voor de Narcis in Voorhout leverde niet genoeg animo en geld op om door te zetten. Wil jij ook voor jouw buurt een AED? Start dan je eigen actie www.buurtaed.nl.

Reacties

Cookieinstellingen