Welgelegen op nummer 76 in de Café Top 100!

Foto: Lisa de Blok

Het waren spannende tijden voor Dick en Jol Kraakman en het personeel van Café Welgelegen, de aanloop naar de uitreiking van de Misset Horeca Café Top 100. Vorig jaar eindigden ze op de 30e plek en hun geheel vernieuwde terras kwam afgelopen zomer op nummer 38 van de Terras Top 100 binnen. Dit jaar staan ze op plek 76.

Voorafgaand aan de uitreiking op maandag 12 november in Studio 21 in Hilversum, wisten ze al dat ze opnieuw in de Top 100 beland waren, maar nog niet op welke plek. Vol gezonde zenuwen leefden het complete team naar de uitreiking toe.

Meedoen aan deze Top 100 betekent dat je als ondernemer ook het lef hebt om jezelf een spiegel voor te houden. Een vakjury houdt alles tegen het licht en komt ook undercover een hapje eten. Van stof tot zwerfvuil rond het café, alles wordt onder de loep gehouden. De jury kijkt vooral naar wat het café wil uitdragen en daar worden ze dan ook op beoordeeld. Het resultaat is een uitgebreid juryrapport met alle voor- en nadelen van je zaak. Maar als je dan ook echt in die Top 100 belandt, weet je dat je het goed doet!

Café Welgelegen

Het gezellige en rasechte café aan de Jacoba van Beierenweg 90 in Voorhout bestaat eigenlijk al sinds 1895. In 1934 kreeg het de oorspronkelijke naam ‘Welgelegen’ en in 1990 kwam Dick Kraakman daar werken. Het personeel krijgt van hen alle credits en iedereen die er werkt is even belangrijk. De kracht van dit café is duidelijk de liefde voor de zaak en het plezier waarmee het hele team de gasten in de watten legt en met een blij gevoel de zaak weer ziet verlaten. Sinds de bouw van de nieuwe woonwijk, hebben ze het aantal gasten zien stijgen.

Door de jaren heen is er al een hoop verbouwd en uitgebreid. Zo werd afgelopen zomer het vernieuwde luxe terras geopend. Maar na wat roerige tijden met al die verbouwingen is het nu even tijd om lekker te genieten van de zaak. Zo net na deze uitreiking trakteren Dick en Jo het hele team op een gezellig dagje uit. Dat hebben ze dan ook dik verdiend met weer een mooie plek en een eervolle vermelding in deze Café Top 100!

Wil je daar ook eens een hapje eten, de gezelligheid zelf ervaren of een bezoekje brengen tijdens de evenementen, spelletjes of muziekavonden? Neem dan eens een kijkje op de website en blijf op de hoogte via de Facebook pagina.

Cookieinstellingen