Koudenhoornbrug kapot door explosie

Foto: Google Maps

Een week na de ontploffing op de woonboot in de Gemeentehaven in Warmond, is het weer raak. Na een harde knal zondagavond, bleek deze keer de brug naar Koudenhoorn te zijn beschadigd.

Na de explosie rond 22.00 uur kwamen brandweer en politie en werd de brug afgesloten voor onderzoek. Er is schade aan het brugdek en aan de leuning. In dit artikel van De Teyding is te lezen dat er resten van een pijpbom zijn gevonden. Het gat is met een tijdelijke oplossing gerepareerd en de brug is inmiddels wel gewoon toegankelijk.

Onlangs werden er bij de brug voor een periode van twee weken camera’s opgehangen. Het is dus even afwachten wat dit het politieonderzoek oplevert. Ook geldt er in het gebied nu een samenscholingsverbod.

APV is aangepast

Inmiddels heeft de gemeenteraad ook de wijzigingen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) goedgekeurd. Deze wijziging gaat in na bekendmaking op de gemeentepagina in de Teylinger. Vanaf donderdag zou er dus gehandhaafd kunnen worden op de groep overlastgevers dankzij de volgende wijzigingen:

  • Verbod op overnachten (dan wel voor anker liggen) in voer- en vaartuigen aan de openbare weg respectievelijk in openbaar water, behalve in de door het college aan te wijzen gebieden;
  • Verbod op hinderlijk drankgebruik op openbare plaatsen en openbaar water;
  • Verbod op uitjouwen van inwoners en ambtenaren in functie.

Lees ook: Politie onderzoek naar ontploffing woonboot Warmond

Cookieinstellingen