WIJC doet mee aan eerste NK voor schaatsclubs

Foto: ©schaatspeloton.nl

Dit voorjaar was het nog maar een plan, maar op zaterdag 6 oktober is er het eerste officieuze Nederlands Kampioenschap voor schaatsclubs. Een geheel nieuwe start van het schaatsseizoen.

Sicco Janmaat, schaatstrainer bij team LottoNL-Jumbo, bedacht het plan om clubrijders en hun toppers samen in één toernooi te laten rijden, met als doel de clubliefde en de passie voor het schaatsen te vergroten. Dit plan kreeg instemming van KNSB en ijshal Thialf in Heerenveen.

De Warmondse IJsclub (WIJC) stond eind augustus 16e op de ranglijst, terwijl alleen de beste 14 schaatsclubs mogen meedoen. Die ranglijst is opgesteld op basis van gezamenlijke tijden in de categorieën junioren t/m masters. In september konden rijders hun tijden nog verbeteren in Thialf, Heerenveen. Calvin van Klink (WIJC) scherpte in september twee keer zijn tijden aan en Yves Vergeer (een rijder met mooie tijden) werd WIJC lid. De WIJC staat nu op de 14e plaats en mag daardoor meedoen.

In deze periode zijn er altijd rijders die nog een buitenlandstage doen, of in Erfurt of Inzell alvast ijs gaan testen. De WIJC heeft gelukkig veel goede rijders en er staan genoeg rijders klaar voor dit eerste Nederlandse kampioenschap voor schaatsclubs: Patricia Koot, Tessa van Schie en Socha Zuiderduin, Tom Leltz, Remco Langemaire en Yves Vergeer zijn de junioren die aan de start zullen verschijnen.

De senioren die gaan deelnemen zijn: Romy Bakker, Loesanne van der Geest, Anne Letz en Lisa van der Geest, Calvin van Klink, Wouter en Sander van der Geer en Frans Biemond, de voorzitter van de WIJC.

Supporters zijn van harte welkom in Heerenveen, de wedstrijden beginnen op 6 oktober om 11.30 uur. De schaatsers en hun trainers/coaches krijgen in de ochtend informatie over voeding, trainen en een topsportklimaat binnen de club.

Reacties

Cookieinstellingen