Budgetchallenge voor jongeren; kun jij rondkomen?

Foto: pixabay

In oktober is het weer de jaarlijkse Week tegen armoede en het jongerenwerk van Teylingen heeft daarom in de herfstvakantie een bijzondere challenge op het programma staan; ‘Watch the Budget’.

Het idee is simpel, een week overleven op een minimaal budget. Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert het project ‘Watch the Budget’ om jongeren bewuster te maken van geldbesteding. Oftewel, meer doen met je poen! Met een budget van € 50,- moeten drie teams een midweek rond zien te komen en gaan ze samen de strijd tegen armoede aan.

De challenge

Drie teams van maximaal 3 jongeren en een begeleider van minimaal 21 jaar oud zullen op maandag 22 oktober hun intrek doen in de huisjes van Dunimar in Noordwijkerhout. Iedere dag krijgen de teams een opdracht en moeten zij met hun eigen vlogs laten zien hoe zij rond komen en de opdrachten uitvoeren. In de weken vooraf aan de challenge is het de bedoeling dat ze al een eigen you tube kanaal openen en leren ze hoe ze moeten vloggen.

Het team wat het minste geld opmaakt, de opdrachten het beste uitvoert en de meeste abonnees/viewers weet te vergaren krijgt de meeste punten. Donderdag 25 oktober om 20.00 uur in jongerencentrum Ex Voto in Voorhout wordt duidelijk welk team de meeste punten heeft behaald en dus gewonnen heeft. Het winnende team ontvangt € 500,- te besteden aan een (lokaal) doel met initiatieven tegen armoede.

Meedoen?

Ben jij tussen de 14 en 18 jaar en woon je in de gemeente Teylingen? Vind jij het leuk om met je vrienden een challenge aan te gaan in de herfstvakantie? Dan is dit iets voor jou! Durf jij met je vrienden of vriendinnen deze uitdaging aan? Meld je dan voor 1 oktober aan bij Johan Braaksma van het jongerenwerk: [email protected] of app/bel: 0636184030 (ook voor meer info). Misschien ben jij met je team wel uitverkoren om mee te doen aan Watch the Budget!

ff geen cent te makken!!! Doe jij mee?

Budgetchallenge voor jongeren in de herfstvakantie “Watch the budget”, ff geen cent te makken!Teylingen – Ben jij tussen de 14 en 18 jaar en woonachtig in de gemeente Teylingen? Vind jij het leuk om met je vrienden een challenge aan te gaan in de herfstvakantie? En ook nog eens dit te doen in een voor jou/jullie betaald vakantiehuisje? Dan is dit iets voor jou! Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert het project “Watch the Budget” om jongeren bewuster te maken van geldbesteding. Oftewel, meer doen met je poen! Met een budget van € 50,- moeten de teams een midweek rond zien te komen. De teams bestaan uit maximaal 3 jongeren en een begeleider van minimaal 21 jaar oud. We streven naar drie teams van 4 personen die op maandag 22 oktober hun intrek doen in de huisjes van Dunimar in Noordwijkerhout. Iedere dag krijgen de teams een opdracht en moeten zij middels eigen vlogs laten zien hoe zij rond komen en de opdrachten uitvoeren. De vlogs moet je tonen op een eigen you-tube kanaal. Om zoveel mogelijk mensen jouw/jullie vlogs te laten zien is het de bedoeling dat jullie een week voor aanvang van de challenge al een kanaal openen en zoveel mogelijk volgers/viewers weten te krijgen voor het kanaal. Weet je niet hoe je filmpjes moet maken en of hoe deze te editen? Geen probleem! Jij en je teamleden leren in de weken voor de start van de challenge hoe je dit allemaal doet. Het team wat het minste geld opmaakt, de opdrachten het beste uitvoert, de meeste abonnees/viewers weet te vergaren krijgt de meeste punten. Donderdag 25 oktober om 20.00 uur in jongerencentrum Ex Voto in Voorhout wordt duidelijk welk team de meeste punten heeft behaald en dus gewonnen heeft. Het winnende team ontvangt € 500,- te besteden aan een (lokaal) doel met initiatieven tegen armoede. Durf jij met je maten of vriendinnen deze uitdaging aan! Meld je dan voor 1 oktober aan bij Johan Braaksma van het jongerenwerk: johanbraaksma@welzijnskwartier.nl of app/bel: 0636184030 (ook voor meer info). Misschien ben jij met je team wel uitverkoren om mee te doen aan “Watch the Budget”!

Geplaatst door Jongerenwerk Teylingen op Vrijdag 14 september 2018

 

 

Reacties

Cookieinstellingen