Prince/Princess Foundation verrast met de Teylinger Prijs

Foto: Lisa de Blok

Vandaag werd de Prince/Princess Foundation in Sassenheim verrast met de Teylinger Prijs. In het naaiatelier van de stichting verscheen uit het niets raadslid Dion Piket om de prijs te overhandigen.

De Prince Princess Foundation is door de jury unaniem gekozen als winnaar van de 2e ronde voor de Teylinger Prijs. Zowel inwoners van Teylingen als statushouders maken, onder de bevlogen leiding van Liz Wassenaar, jurkjes voor het goede doel. De naam van deze foundation is in 2017 gelanceerd, daarvoor in 2015 onder de naam Little Dresses for Africa opgericht door de van origine Engelse Liz.

De kleertjes die hier gemaakt worden gaan inmiddels de hele wereld over, naar de kinderen uit de armste landen. Haar visie is dan ook dat ze het alle kinderen gunt om nieuwe kleertjes te krijgen, die speciaal voor hen gemaakt zijn.

Zij is er in geslaagd om mensen met elkaar te verbinden en kinderen te helpen. Zij zet volledig in voor het project, zonder eigen inkomen en met een investering van 30 uur in de week. Ze was dan ook dol blij en verrast met deze prijs. Haar man had Liz opgegeven, ze wist zelf nog van helemaal niets.

“Wat een ontzettend leuke verrassing en wat een eer voor het werk. Het voelt net alsof ik de straatprijs heb gewonnen!” (Liz Wassenaar)

Drie keer per week komen groepen vrouwen, waaronder ook veel statushouders, bij elkaar om samen jurkjes te naaien in Sassenheim en in Voorhout. Deze kleding wordt een paar keer per jaar opgestuurd naar kinderen in verschillende landen in Afrika en India. Kijk voor meer info eens op de Facebookpagina.

Het project maakt zich zo onderscheidend doordat zoveel mensen uit verschillende groepen met elkaar bezig zijn. Het Bollenpalet werkt onder andere mee met het maken van de jurkjes en broekjes. ActieActie4Kids helpt mee door de gemaakte kleding in containers te verzenden. Dit maakt het een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere vrijwilligersinitiatieven.

Vrijwilligersinitiatief

De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan vrijwilligers of verenigingen met een goed project of initiatief vanuit een vereniging of een groep buurtbewoners. Voorwaarde is dat het project meerwaarde moet hebben voor de Teylinger samenleving. Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Dit kan het hele jaar door. Waarna eens per vier maanden een winnaar van de Teylinger Prijs wordt gekozen. Aan het eind van het jaar wordt uit deze drie winnaars nog eens een hoofdprijswinnaar gekozen.

Voor de 2e ronde waren vijf nominaties ingezonden. Naast Prince Princess Foundation waren dit:

  • VoorhoutSchoon
  • Trekvaartschildering Voorhout (onderdoorgang Nagelbrug)
  • Veilig op weg! – Scootmobielvereniging Bollenstreek
  • Hollen door de Bollen – Team Bollenstreek

De juryleden waren:

  • Manon de Jager, bestuurslid Welzijn Teylingen
  • Dion Piket, raadslid TriLokaal
  • Ronique Gerlof, HLTsamen

Derde en laatste ronde Teylinger Prijs 2018

Iedereen is uitgenodigd om vanaf nu te nomineren; dat kan zijn een eigen project of dat van een ander. Aanleveren nominaties voor 31 oktober, voor de prijsuitreiking in november. Nomineren kan via het digitale formulier op de website van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl onder het kopje vrijwilligers; nomineer uw vrijwilligersinitiatief. Voor vragen kan men ook contact opnemen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet bij Welzijn Teylingen. Telefoon 0252 – 231 805.

'

Reacties

article
12352
Prince/Princess Foundation verrast met de Teylinger Prijs
Vandaag werd de Prince/Princess Foundation in Sassenheim verrast met de Teylinger Prijs. In het naaiatelier
https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/12352/prince-princess-foundation-verrast-teylinger-prijs/
2018-09-17T17:15:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/09/17170621/teylinger-prijs-2-e1537197090892.jpg
teylinger prijs
Cultuur, Nieuws