IJsclubs in actie voor de 333 meter ijsbaan

Foto: Lisa de Blok

Tijdens de commissie Welzijn werd maandag gesproken over een eenmalige financiële bijdrage voor een nieuw te bouwen schaatshal in Leiden. Namens de drie ijsclubs van Teylingen werd er ingesproken, onder toeziend oog van een volle publieke tribune met enthousiaste leden.

Aan alle gemeenten in de regio wordt een bijdrage gevraagd voor de bouw van de eerste energie neutrale ijshal van Europa. Ook in Teylingen schuilt veel schaatstalent en wonen liefhebbers van deze sport, die dan ook dankbaar gebruik zullen maken van de nieuw te bouwen Schaatshal Leiden. Vandaar dat ook de gemeente Teylingen om een bijdrage is gevraagd van € 225.000,-.

Vooraf werd er door de leden van de ijsclubs nog even een warming-up gedaan voor het gemeentehuis. De insprekers kwamen goed beslagen ten ijs tijdens de commissie vergadering. Met een video boodschap van Olympisch kampioen Kjeld Nuis, die zelf ook in Leiden heeft leren schaatsen, en onze Teylinger sportheld Lisa van der Geest aan zijn zijde, benadrukte de voorzitter van de Warmondse ijsclub Frans Biemond nog eens het belang van deze schaatsbaan voor de regio.

“Om onze kinderen het oer Hollandse DNA van schaatsen te laten behouden en talent uit de regio te laten groeien, hebben we meer ijs nodig!”

“Het college staat erg positief tegenover het aanleggen van gezamenlijke regionale sportvoorzieningen, die voor de gemeente zelf te groot zijn om zelfstandig te faciliteren.” (Wethouder Bas Brekelmans)

Ook de verschillende partijen van de commissie Welzijn waren het allemaal eens, dat ze met deze bijdrage een waardevolle sportvoorziening in de regio willen steunen. Het voorstel gaat dan ook als hamerstuk naar de gemeenteraad.

Met dit geld alleen zijn ze er nog niet. In totaal is er een bedrag van 3,2 miljoen nodig en dus wordt er nog flink actie gevoerd door de Stichting Schaatshal Leiden en haar vrijwilligers om het totaalbedrag bij elkaar te krijgen. Zo is er een crowdfundingsactie, een online loterij, een zonnepanelen actie en worden momenteel ook de andere gemeenten uit de regio overtuigd om mee te doen. Op de website www.333m.nl lees je hier meer over en kun je meedoen aan een van deze acties.

'

Reacties

article
12319
IJsclubs in actie voor de 333 meter ijsbaan
Tijdens de commissie Welzijn werd maandag gesproken over een eenmalige financiële bijdrage voor een nieuw
https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/12319/ijsclubs-actie-333-meter-ijsbaan/
2018-09-11T11:04:05+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/09/11105943/20180910_201218-e1536656425594.jpg
Nieuws, Sport