Prijzen voor mooiste tuinen Volkstuinvereniging Elsgeest

Foto: PR

De Volkstuinvereniging Elsgeest heeft maar liefst 200 tuinen, waar mensen hun eigen groenten, bloemen, fruit en bomen verzorgen. Velen doen dat met pure passie en om dit enthousiasme te stimuleren, reikt het bestuur van Elsgeest ieder jaar de prijs uit voor de mooiste tuin. Zaterdag 25 augustus vond de prijsuitreiking plaats.

Twaalf tuinen waren genomineerd en de uiteindelijke scores werden bepaald door juryleden Jan Hordijk, Teun Nelemans en Joep Derksen. Voorzitter Leo van Berkel van de Volkstuinvereniging Elsgeest lichtte eerst toe, op welke onderdelen de tuinen gekeurd waren. Dan ging het onder meer om variatie, kleur en netheid.

Voordat de twaalf tuinders te horen kregen welke plaats zij behaald hadden, maakte Derksen bekend dat Peter en Pauline Buijserd de aanmoedigingsprijs ontvingen. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen, die voor het eerst een tuin beheren bij Elsgeest en dit bijzonder goed doen.

“Het is geweldig om deze prijs te krijgen!” liet Pauline Buijserd enthousiast weten, terwijl het echtpaar de beker in ontvangst nam.

De juryscores lagen heel dicht bij elkaar; tussen de top 5 beste tuinen zat maar één puntje verschil. Joop van der Bijl pakte de derde plaats, Cees Peters en zijn dochter Leonie hadden de op een na mooiste tuin en Piet Sep had de mooiste tuin. “Ik tuinier hier al veertig jaar en ben nu voor de derde keer winnaar. Heel fijn!”

Peters zit pas vier jaar bij Elsgeest en is natuurlijk blij met de waardering. Maar het mooiste vind hij het, dat hij tuiniert samen met zijn dochter. Leonie: “Het is erg ontspannen om te doen. Je ziet dingen groeien en leven, waarna je kunt oogsten en het fruit en de bloemen mee naar huis kunt nemen.”

Alle 12 winnaars kregen een certificaat uitgereikt. De bekers werden aangeboden door Peter van Schooten. De top 3 en de winnaar van de aanmoedigingsprijs ontvangt binnenkort een bloembollenpakket van Sam van Schooten.

Cookieinstellingen