Cursus (BHV) Basishulpverlener voor vrijwilligers

Foto: pixabay

Ben jij als bestuurder of vrijwilliger regelmatig in een situatie waar een groep mensen aanwezig is? Stel dat tijdens zo’n bijeenkomst of evenement iemand onwel wordt of een ongeval krijgt. Wat doe je dan?

In de cursus Basishulpverlening leer je hoe je in geval van nood hulp kunt verlenen tot de professionele hulpdiensten het van je overnemen. De training vindt plaats op maandag 17 september 2018 van 19.00 tot 22.00 uur. Locatie is Theater ‘t Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40B in Sassenheim.

First response verzorgt de cursus, die wordt georganiseerd in samenwerking met Welzijn Teylingen. First Response werkt met ervaren gekwalificeerde docenten, die precies weten wat er van je verwacht wordt tot de hulpdiensten het van je overnemen. Zij leren je het voorkomen, beperken en bestrijden van ongevallen en calamiteiten.

Tijdens de cursus wordt getoetst of de kandidaat de voorgeschreven verrichtingen beheerst. De competentie wordt getoetst met praktische handelingen. Een cursist ontvangt het opleidingscertificaat bij een voldoende beoordeling.

Deze cursus is bedoeld voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers. De kosten bedragen € 50,- per persoon. Men kan zich aanmelden bij First Response via: https://www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl/. De factuur en je certificaat ontvang je ook van First Response. Voor informatie Welzijn Teylingen; [email protected], tel 0252-231805

Reacties