Burendag komt eraan; samen iets leuks doen voor en met je buurt!

Foto: Oranje Fonds

In het weekend van 22 september viert Nederland voor de dertiende keer Burendag. In voorgaande jaren deden er in heel Nederland bijna een miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en die hen nader tot elkaar brachten.

In 2017 werd Burendag op 21 plekken in Teylingen gevierd en ook voor dit jaar zijn de eerste aanmeldingen al binnen. Van het opknappen en opleuken van voorzieningen of groen in de buurt, tot een gezellige BBQ of samen met de buren spelletjes doen. Het kan allemaal, dus grijp deze kans om je buren eens wat beter te leren kennen en samen iets leuks te doen met en voor de buurt.

Budget voor activiteiten

Het Oranje Fonds steunt de activiteiten op Burendag met een budget van maximaal € 400,- dat je kunt aanvragen via deze website. Om te stimuleren dat ook in Teylingen zo veel mogelijk mensen aan Burendag meedoen, stelt de gemeente nog eens € 400,- extra per activiteit ter beschikking. Om het budget bij de gemeente aan te vragen, kun je dit formulier invullen.

Koppen bij elkaar!

Op 21, 22 en 23 september kunnen buren hun goede ideeën uitvoeren. Bijvoorbeeld samen klussen tijdens het opknappen van het speeltuintje, een gezellige ontmoeting of een andere activiteit. Het thema van Burendag is ‘koppen bij elkaar’. Dus; koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. Wanneer jullie iets leuks hebben bedacht, kun je jullie activiteit aanmelden op de website www.burendag.nl. Je ontvangt dan in ieder geval alvast een leuk feestpakket voor op de dag zelf.

Voor vragen, maar ook voor andere initiatieven die misschien niet binnen de voorwaarden van Burendag vallen, kun je altijd contact opnemen met de wijkregisseurs van Teylingen, Irma Crooijmans en Loes Massaro via e-mail: [email protected] of bel 14 0252. Zij helpen jullie graag op weg om er een geslaagde Burendag van te maken.

Reacties