Hart van Holland genomineerd voor ‘Aan de slag trofee’

Foto: PR

Vrijdag werd bekend dat de tien Hart van Holland gemeenten zijn genomineerd voor de Aan de slag trofee van het landelijke programma Aan de slag met de Omgevingswet.

De gemeenten kregen deze nominatie voor de inspirerende omgevingsvisie, die zij gezamenlijk maakten onder aanvoering van Zoeterwoude en Leiden. Op 10 september wordt bekend gemaakt wie de trofee krijgt. De tien regiogemeenten – Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Kaag en Braassem, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Wassenaar en Leiden – werkten samen aan de Omgevingsvisie Hart van Holland. Niet eerder stelden tien gemeenten samen een omgevingsvisie op.

De gemeenten kregen de nominatie uit handen van Heleen Groot (directeur van het interbestuurlijke programma Aan de slag met de Omgevingswet): “We vinden het zeer te prijzen dat tien samenwerkende gemeenten in de regio het Hart van Holland, erin zijn geslaagd echt gezamenlijk en op een bijzondere manier een regionale agenda omgevingsvisie 2040 te maken. Hierbij hebben Leiden als grootste gemeente en Zoeterwoude als kleinste beiden als grote doorpakkers het traject getrokken. Hier wordt gewerkt in de geest van de Omgevingswet en jullie verdienen het om in het zonnetje gezet te worden! Van harte gefeliciteerd met deze nominatie.”

De nominatie werd overhandigd tijdens een conferentie waarbij de raadsleden en betrokken besturen van de tien gemeenten en het Hoogheemraadschap van Rijnland aanwezig waren.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Leiden): “Deze nominatie is een blijk van waardering van het ministerie van BZK. Een bevestiging dat het proces zoals we dat hebben ingezet en uitvoeren een voorbeeld is voor Nederland.”

De Aan de slag trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan een project waar men op inspirerende wijze aan de slag is gegaan met de Omgevingswet. Er zijn dit jaar zes genomineerden. Hart van Holland is de eerste. De komende weken wordt er steeds weer een nieuwe nominatie bekend gemaakt. Wie dat zijn is nu nog geheim.

Vanaf 15 augustus kan iedereen stemmen op de genomineerden via de website aandeslagmetdeomgevingswet.nl. Minister Ollongren reikt op 10 september de trofee uit tijdens het Praktijkfestival Omgevingswet in Den Haag.

Reacties