Zorgverleners in Voorhout gaan nog intensiever samenwerken

Foto: pxhere

Voor het eerst in deze regio bundelen de zorgverleners gezamenlijk de krachten. Alle huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en apothekers gaan samenwerken onder de ‘Stichting Zorggroep Voorhout’. Hierdoor wordt de chronische patiëntenzorg in Voorhout nóg beter, zo is de verwachting.

Multidisciplinaire zorg

De medici en zorgverleners werken vanaf 1 juli intensief samen op de zogeheten ‘multidisciplinaire zorg’. Dan gaat het niet alleen om hart- en vaatziekten, diabetes, COPD en Astma. Maar ook om lage rugklachten, kwetsbare ouderen, incontinentie, GGZ, angst- en stemmingsstoornissen.

Stichting Zorggroep Voorhout

Op vrijdag 13 juli ondertekenen de zorgverleners een samenwerkingsovereenkomst, waarna de Stichting Zorggroep Voorhout aan de slag kan gaan. Huisarts Frans Zonneveld wordt voorzitter. Hij laat weten: “Ik ben blij en verheugd dat wij deze stap hebben kunnen zetten. De druk op onze eerstelijns zorg wordt steeds groter en wij proberen nu met het bundelen van de gezamenlijke krachten, de toenemende werkdruk beter het hoofd te kunnen bieden. Door het bundelen en centreren van onze inzet, kunnen wij onze samenwerking met de gemeente Teylingen, de sociale wijkteams en de thuiszorg, nog beter organiseren.”

Lokale en regionale gezondheidszorg

Zonder twijfel is dit een goede volgende stap in de lokale en regionale gezondheidszorg. Hans Brehler, Bestuurder Regionale Organisatie Huisartsen West Nederland, besluit: “De stap die Voorhout nu doet, stimuleren wij ook in de rest van ons werkgebied. Gesprekken zijn gaande in onder meer Hillegom, Sassenheim, Oegstgeest, Lisse, Leiden, Noordwijkerhout en het Groene Hart gebied. Wij bieden hierbij ondersteuning om ook in deze regio’s wijkgericht werken vorm en inhoud te geven. Daarvoor hebben wij de Service Organisatie ©aliber opgericht die ook de Zorggroep Voorhout ondersteund bij Kwaliteitsbeleid, ICT, financiën en op het gebied van HRM en organisatieontwikkeling.”

Reacties

Cookieinstellingen