Mara Vergeer 2e bij NK jeugdwielrennen

Foto: fam. Vergeer

Mara Vergeer, lid van de Warmondse IJsclub en van RTV Bollenstreek, is 2e geworden bij het NK jeugdwielrennen in Steenbergen bij de meisjes die in 2018 10 jaar worden.

Vorig jaar werd zij als 9-jarige derde op het zware parcours rond en op de Galgenberg. Dit jaar in Steenbergen geen zware beklimming, wel een technisch parcours over gewone straatstenen. Zo’n 750 deelnemers uit het hele land, verdeeld over zeven categorieën (8-14 jaar) namen deel aan dit NK.

Mara had een goede start en reed heel oplettend. Ze zat in de kopgroep van zes rijdsters die tot twee ronden voor het einde bij elkaar bleven. Toen viel er een af. In de laatste bocht gingen ze de sprint aan en opeens kwamen van achter twee rijdsters voorbij, maar Mara reageerde attent en reed toch naar de 2 plaats. Jinthe Nijboer won de wedstrijd in 15:10.689, Mara finishte in 15:12.570 en derde werd Amy Grosz in 15:13.161.

Vroeg in de ochtend was haar broer Rens Vergeer al richting Steenbergen gegaan, hij moest zich al vroeg melden en startte om half elf. Hij kwam wat moeizaam weg bij de start omdat er voor hem twee rijders vielen. Hij moest toen in de achtervolging en er was al een kopgroep van acht weg. In de sprint van het peloton reed Rens naar de 18e plaats.

Luka Fredrikze was de volgende WIJC-er die deelnam. Lang zat Luka in de voorste groep van twintig renners maar daaruit moest hij toch lossen. Hij finishte als 37e op 1 minuut 15 van de winnaar. Imme Kok (11 jaar) reed als laatste, zij had de pech dat het flink was gaan regenen. Op de gladde stenen ging zij helaas op twee ronden voor het eind onderuit.

Reacties