Repair Café Teylingen op koninklijk bezoek

Foto: Lisa de Blok

Een delegatie van vier afgevaardigden van het Repair Café Teylingen mocht vandaag op bezoek bij Paleis Noordeinde vanwege de nominatie voor de Appeltjes van Oranje.

Appeltjes van Oranje

Met het project ‘Ontmoetingswerkplaats de JoJo’ in de voormalige Hoogvliet aan het Hortusplein, deed Repair Café Teylingen mee aan de Appeltjes van Oranje; een landelijke prijs voor sociale initiatieven. De hoofdprijs van 15.000 euro en het befaamde Appeltje hebben ze helaas niet gewonnen, maar in de vorige ronde kregen ze wel al een geldbedrag van 2500,-.

Bezoek aan Paleis Noordeinde

Omdat het project na een stevige selectie en de voorrondes bij de laatste twaalf is geëindigd, mochten ze vandaag op koninklijk bezoek bij Paleis Noordeinde. Na de feestelijke prijsuitreiking aan de drie winnaars, was er een informele receptie, waar Máxima, Willem-Alexander en Beatrix aanwezig waren.

Gesprek met de koning

Koning Willem-Alexander nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan over dit Teylingse sociale initiatief. Hij was vol lof over de inzet van alle vrijwilligers die dit bijzondere project mogelijk maken. Het geeft hem energie om te zien wat inwoners samen met elkaar voor elkaar krijgen.

Bijzondere ervaring

Ook al hebben ze de hoofdprijs niet binnen weten te slepen, was het een zeer bijzondere ervaring voor de vrijwilligers van het Repair Café. Tijdens het gehele traject van de Appeltjes van Oranje hebben ze veel nieuwe contacten en ervaringen opgedaan. Het bezoek aan het Paleis voelt voor hen dan ook als een stukje erkenning voor al het werk dat ze hebben verricht.

Hieronder nog een promotie filmpje over De JoJo van het Oranje Fonds.

Cookieinstellingen