Schoolbasketbaltoernooi groot succes

Foto: PR

Dit weekend werd in sporthal De Tulp in Voorhout door Forwodians Bucks in samenwerking met basisschool de Combibrug het jaarlijkse Schoolbasketbaltoernooi georganiseerd.

Groep drie en vier

De kinderen uit groep drie en vier waren die dag als eerste aan de beurt. Ruim zeventig kinderen van de verschillende basisscholen uit Teylingen meldden zich zaterdagmorgen bij de sporthal, om deel te nemen aan leuke clinics en wedstrijdjes 3×3 basketbal.

De jongste kinderen konden 1.5 uur lang leuke basketbal gerelateerde spelletjes doen, waarbij snelheid werd afgewisseld met behendigheid en samenspel.

Groep vijf en zes

On 11.00 uur kwamen vervolgens de kinderen van de groepen vijf en zes binnenstromen. Raoul Straathof, trainer bij BS-Leiden, deed eerst een spetterende warming up met de kinderen; het plezier straalde er van af. Na de warming up was het ook voor deze groep tijd voor de 3×3 wedstrijden.

Clinic rolstoelbasketbal

Tussendoor werden door de inmiddels beroemde Sassemse rolstoelbasketballer Ali en zijn coach clinics rolstoelbasketbal gegeven. Nadat de kinderen eerst even zelf mochten oefenen in de rolstoel, werd er daarna gezamenlijk een potje rolstoelbasketbal gespeeld. Dat vergt de nodige behendigheid en blijkt soms lang niet zo eenvoudig te zijn.

Groep zeven en acht

In de middag was de laatste groep aan de beurt, de leerlingen uit de groepen zeven en acht. Ook zij kregen een geweldige warming up van Raoul en konden de clinic van Ali en Jaap volgen. De leerlingen deden daarbij flink hun best om elke keer weer de bal in de basket te krijgen.

Na afloop werden alle deelnemertjes uit de verschillende groepen getrakteerd op wat lekkers en kregen ze als cadeautje een eigen basketbal mee naar huis om mee te oefenen. Al met al een geslaagde dag, met daarmee een hoop enthousiaste leerlingen.

“Forwodians werkt graag volgens de STAR-waarden van de Nederlandse Basketbalbond. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Voor ons zijn alle kinderen die op ons toernooi waren winnaars!” (Forwodians Bucks)

Cookieinstellingen