Dinsdag stakingen in het streekvervoer

Foto: pxhere

De problemen rondom de cao-onderhandelingen over de werkdruk van buschauffeurs zijn nog steeds niet opgelost. Werkgevers houden hun poot stijf en dus wordt er dinsdag weer gestaakt door de werknemers van het streekvervoer.

Staking Arriva

Deze staking zal ook in de Duin- en Bollenstreek merkbaar zijn. Plan dus van te voren even je reis en hou er rekening mee dat de buslijnen van Arriva niet zullen rijden dinsdag.

Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer: “Onvoorstelbaar dat werkgevers nog steeds geen afspraken met ons willen maken. Ze doen net alsof we gouden bergen vragen. Terwijl we vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?”

De staking maakt deel uit van een ‘estafette-staking’, waarbij door het hele land steeds acties worden gehouden. Bij deze ronde zijn stakingen aangekondigd voor de regio’s Zuid-Holland Noord (Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijstreek en Midden-Holland) en Lelystad. Op de website van FNV Streekvervoer kun je meer lezen over de reden dat onze buschauffeurs staken.

Cookieinstellingen