Toetoettt… daar komt de Toetertoer!

Foto: Lisa de Blok

Het is je vast niet onopgemerkt gebleven; het bijna oorverdovende, maar altijd vrolijke getoeter van de Toetertoer reed voor de dertiende keer door Teylingen.

Toetertoer

In een stoet van ruim een kilometer lang met de mooiste en grootste vrachtwagens en toerbussen van onder andere bedrijven en verenigingen uit de regio, beleefden zo’n negentig¬†mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking een prachtige rit door de Bollenstreek. De bijrijders mogen zelf de toeter bedienen en zo vaak en zo hard toeteren als ze zelf willen.

Route

Rond 10.00 uur vertrok de colonne vanaf het Valkenburgsemeer, om vervolgens via Valkenburg, Katwijk, Noordwijk, Teylingen, Oegstgeest, Leiderdorp en Leiden een ronde te maken. Langs de route staan traditiegetrouw veel mensen om te zwaaien naar de stoet toeterende wagens.

Rit in de stoomtrein

Rond 12.00 uur komt de stoet weer aan op de startlocatie, maar daarmee is deze dag voor de mensen nog niet voorbij. Bij Brasserie Buitenhuis in Valkenburg worden alle deelnemers getrakteerd op een lunch. Vervolgens staat er nog een rit met de stoomtrein van het Smalspoormuseum om het programma.

Onvergetelijke dag

Deze Toetertoer is een initiatief van Lions Club Leiden Oude Rijn in samenwerking met VTV Leiden, Vorming Thuiszorg Vrijetijd, voor mensen met een beperking. Met de sponsors, chauffeurs en vele vrijwilligers bezorgen zij de deelnemers iedere keer weer een onvergetelijke dag. Kijk voor meer info op de website.

Reacties