Nieuwe wethouders Teylingen geïnstalleerd

Foto: Edwin van der Wijngaard

De gemeenteraad heeft Bas Brekelmans (VVD), Arno van Kempen (D66) en Rob ten Boden (Trilokaal) benoemd tot wethouder.

gebeurde tijdens de vergadering van donderdag 31 mei. Samen met burgemeester Carla Breuer vormen de drie wethouders het nieuwe college van Teylingen.

De portefeuilles zijn nog niet verdeeld, daar beslist het college over nu de benoeming van de wethouders rond is. Bas Brekelmans en Arno van Kempen waren ook al in de vorige raadsperiode wethouder.

“Ik heb er zin in. Teylingen is een geweldige gemeente met leuke inwoners, mijn deur staat altijd open voor mensen die vragen of ideeën hebben,” aldus Bas Brekelmans.

Ook Arno van Kempen ziet ernaar uit zich weer in te zetten voor de gemeente. “Ik heb Teylingen met veel plezier bestuurd de afgelopen vier jaar en ben blij dat ik daar weer vier jaar mee door mag gaan. We hebben veel ambities die we willen realiseren”, aldus Arno van Kempen.

Rob ten Boden is nieuw in deze functie, zijn partij Trilokaal neemt voor het eerst deel aan een coalitie. “Van de raad en inwoners hebben we veel doelen meegekregen, zoals het duurzamer maken van de dienstverlening; het draait immers om onze inwoners.”

Rob ten Boden zat al sinds de start van de gemeente Teylingen in de raad, de eerste periode als tweede op de lijst van Trilokaal. Daarna werd hij lijsttrekker en fractievoorzitter in 2010, 2014 en 2018. Voor die tijd was hij vier jaar raadslid voor de VVD in de gemeente Sassenheim.

Hij kreeg tijdens de vergadering een Koninklijke onderscheiding en een gemeentelijke onderscheiding (de Jacoba van Beierenpenning) voor zijn inzet als raadslid.

Reacties