Wethouder Kees van Velzen neemt afscheid van gemeente Teylingen

Foto: Lisa de Blok

Dinsdag heeft wethouder Kees van Velzen afscheid genomen van zijn functie in de gemeente Teylingen. Namens het CDA Teylingen was hij de afgelopen acht jaar actief als wethouder en daarvoor twaalf jaar als raadslid in de gemeenteraad.

Verrassing

Dat er die avond een afscheidsfeestje werd georganiseerd in het Bestuurscentrum in Voorhout, wist hij al lang. Maar, dat die middag ook zijn familie hem op stond te wachten na de vergadering van B&W was een totale verrassing.

Met een oude bekende van Kees als chauffeur werd hij die middag meegenomen in een servicebus van de gemeente op een ware afscheidsronde. Vergezeld door zijn familie, een aantal collega’s en de burgemeester bezochten ze een aantal plekken waar Kees zich de afgelopen jaren voor heeft ingezet. Onder andere het uitkijkpunt in Sassenheim, het eiland Koudenhoorn in Warmond en basisschool De Buitenplaats.

Afscheidsfeetje

Tussen 17.00 en 19.00 uur kreeg iedereen de kans om afscheid te komen nemen van Kees van Velzen in het bestuurscentrum in Voorhout. Er stond een lange rij om hem een hand te schudden en hij nam voor iedereen even de tijd om persoonlijk afscheid te nemen.

Cadeautjes

Omdat Kees een echte puzzelfanaat is, mochten alle bezoekers hun naam op een puzzel zetten, zodat hij achteraf nog eens na kan genieten van het feestje. Omdat hij het Jacoba van Beierenfonds een warm hart toedraagt, had hij als cadeautip een envelopje met een bijdrage gevraagd voor dit lokale fonds dat initiatieven uit Teylingen ondersteunt.

Toekomst

De afgelopen jaren heeft hij zich met veel enthousiasme ingezet op het gebied van financiën, natuur en groen, afval, onderwijs en participatie. Hij laat dan ook een financieel gezonde gemeente achter. Wat onze voormalig wethouder hierna gaat doen, is nog niet helemaal zeker. Hij gaat in ieder geval nog niet met pensioen. Voor in zijn vrije tijd heeft hij al een nieuwe functie aangenomen als voorzitter van de Voorhoutse schuttersvereniging van St. Hubertus.

Cookieinstellingen