Rolstoelbasketballer Ali op weg naar de top!

Foto: PR

Vier jaar geleden wilde Ali Hasson zich opgeven voor het schoolbasketbaltoernooi van Forwodians. Daar stond de organisatie even met de mond vol tanden, omdat Ali in een rolstoel zit en dus rolstoelbasketbal speelt.

Rolstoelbasketbal

Ze besloten de trainer en coach van Ali te benaderen, Jaap van Beelen van het rolstoelbasketbalteam in Katwijk. Samen bedachten ze om tijdens het schoolbasketbaltoernooi een demonstratie te houden. Een wedstrijd van twee rolstoelbasketbalteams. Sindsdien is het rolstoelbasketbal een vast onderdeel van het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi. En Jaap en Ali komen elk jaar weer terug.

Forwodians

Forwodians is er trots op dat Ali, samen met zijn coach Jaap, ook dit jaar weer de rolstoelbasketbalclinic zal verzorgen. Het toernooi staat gepland op zaterdag 2 juni. Forwodians is Ali blijven volgen in zijn ontwikkeling en is dan ook ontzettend trots dit snelgroeiend basketbaltalent te kennen. Reden voor Forwodians om bij Ali op bezoek te gaan om hem uit te horen over de laatste ontwikkelingen.

Gescout door de bondscoach

Ali werd in het najaar van 2016 gescout door Irene Sloof, de bondscoach van de rolstoelbasketbal jeugd. In eerste instantie voor de jeugd onder 18 maar al gauw kwam de nu 14-jarige Ali terecht in het U22 team. Twee dagen in de week gaat Ali naar Papendal om te trainen.

rolstoelbasketbal

Europees kampioenschap

In januari 2017 ging Ali zelfs mee naar het Europees kampioenschap voor U22. Bijzonder, want met zijn 13 jaar was hij niet alleen de jongste speler van het team, maar van het hele toernooi. De paralympische spelen in Tokio zijn nog te vroeg volgens Ali, maar stiekem droomt hij al wel van Parijs 2024.

Internationaal Talent

Nog steeds traint Ali twee dagen in de week op Papendal en ook nog bij zijn eigen club Grasshoppers traint hij mee. Maar dat gaat veranderen. Ali heeft de status IT gekregen, dat betekent Internationaal Talent. De bond en zijn coach denken dat Ali nog meer kan leren. En vooral heel goed kan worden.

Centrum Topsport en Onderwijs

Daarom hebben ze hem uitgenodigd om na de zomer op Papendal te komen wonen op het Centrum Topsport en Onderwijs. Dat is natuurlijk een grote eer. Ali gaat dan ’s ochtends naar school. De middagen en de avonden zijn bedoeld om te trainen en te werken aan zijn sportontwikkeling.

Sponsors gezocht!

Topsport is niet goedkoop. Daarom zoekt Ali nog sponsors die hem kunnen steunen. Heb jij een bedrijf en wil je Ali sponsoren of ken je iemand die Ali wilt helpen? Dan kun je contact opnemen via [email protected]

Lees ook: Sassemse Ali naar EK rolstoelbasketbal

Cookieinstellingen