Concept-raadsprogramma ‘Vitaal Teylingen’ gepresenteerd

Foto: Lisa de Blok

Vandaag hebben Trilokaal, VVD en D66 hun concept van het programma ‘Vitaal Teylingen’ gepresenteerd. Het programma staat vanaf vandaag online en iedereen kan hier de aankomende week op reageren met aanvullingen en suggesties.

Vitaal Teylingen

Het programma Vitaal Teylingen is door de drie partijen opgesteld, vanuit de volgende vijf uitgangspunten:

  1. Er wordt uitgegaan van de vitaliteit van mensen, van organisaties en bedrijven.
  2. Als dit echt niet zelfstandig of met hulp van elkaar lukt, dan is de overheid er om ervoor te zorgen dat het wél lukt om mee te blijven doen.
  3. Er wordt maatwerk toegepast, waar mogelijk.
  4. Duurzaamheid is gelijk aan volhoudbaarheid, dus ook in sociaal domein een leidraad
  5. Modern besturen: inwoners worden meer betrokken bij beleidsvorming en uitvoering.

Thema’s

Het programma bestaat uit vijf thema’s waarin de belangrijkste punten voor de komende periode van 2018 tot 2022 verder worden uitgewerkt. Deze thema’s zijn:

  • Prettig wonen voor iedereen
  • Energiek en sociaal Teylingen
  • Ondernemend en bruisend Teylingen
  • Duurzaam denken en doen
  • Modern bestuur, invloedrijke inwoners

Reageren met input en ideeën

Via de website worden inwoners gevraagd om per thema te reageren en met aanvullingen en relevante input te komen, om het programma aan te vullen. Reageren kan alleen deze week, tot en met 20 mei. Daarna zal alle input door de drie partijen worden verwerkt en eventueel worden aangevuld aan het programma, alvorens het naar verwachting op 31 mei door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Op die dag worden ook de wethouders geïnstalleerd.

Wethouders en portefeuilles

Naar alle verwachtingen zullen Arno van Kempen (D66), Rob ten Boden (Trilokaal) en Bas Brekelmans (VVD) de rol van wethouder gaan vervullen. Hierbij komen onder andere het sociaal domein, sport en onderwijs in de portefeuille van de wethouder van D66. Volksgezondheid wordt afgesplitst van het sociaal domein en komt voortaan, naast veiligheid, bij burgemeester Carla Breuer in de portefeuille. De wethouder van Trilokaal wordt verantwoordelijk voor duurzaamheid en dienstverlening en van de VVD voor economie, wonen en financiën.

De website

Het concept-raadsprogramma is in zijn geheel in te zien via de website www.vitaalteylingen.nl. Hier vind je ook per thema het reactieformulier. Voor de wat minder digitaal ingestelde mensen, is het ook mogelijk om telefonisch te reageren door contact op te nemen met de gemeente (140252).

 

Reacties