1ste buitenduik voor cursisten Duikvereniging Onderwaterbos

Foto: Hedda van Ooijen

Op zondag 6 mei organiseerde de Sassenheimse duikvereniging Het Onderwaterbos een feestelijke opening van het duikseizoen. Na de duik stond voor de 19 duikers en hun familie een bak dampende nasi en sate met pindasaus klaar. Na drie kwartier in het frisse water liet iedereen zich dat goed smaken!

Zo’n eerste buitenduik is extra bijzonder voor de cursisten van de duikcursus voor beginners. Zij hebben de hele winter in Zwembad Wasbeek geoefend op allerlei duikvaardigheden. Tijdens de openingsduik oefenen ze voor het eerst in het buitenwater.

De cursisten Arjan, Leo, Luke, Nico en Remko vonden het best spannend het betegelde zwembad te verruilen voor de Vinkeveense Plas. Maar samen met een instructeur beleefden ze allemaal hun eerste onderwater-avontuur. Ze kwamen met een grote glimlach weer boven: “Voor ik het wist was de tijd voorbij” en “Echt heel gaaf alhoewel ik mezelf nog amper tijd gunde om om me heen te kijken”.

De komende weken duikt Onderwaterbos iedere donderdagavond en zondagochtend in zoet en zout water. En worden Arjan, Leo, Luke, Nico en Remko (en Erica die nu afwezig was) klaargestoomd voor hun duikbrevet. Meer informatie op www.onderwaterbos.nl

Cookieinstellingen