Koeien gaan de wei weer in; je kan erbij zijn!

Foto: pxhere

De koeien van Corné Pennings zijn in november op stal gegaan om de winter binnen te vertoeven. Met een dagelijkse maaltijd van kuilgras, wortelen en mais en een goede slaapplek zijn de wintermaanden goed door te komen.

Maar zo richting april, wanneer de lente de stal binnendringt, worden de koeien onrustig. Tijd om naar buiten te gaan! Zodra de staldeuren opengaan en de koeien de hectares vers gras zien is er geen houden meer aan. Ze rennen naar buiten en springen hoog in de lucht. Want voor een koe gaat er niets boven frisse buitenlucht, mals gras en ruimte om te banjeren.

Boerderij Pennings

Op boerderij Pennings wordt boerenkaas gemaakt die het hele jaar door gretig aftrek vindt. “Maar,” zegt Corné, “de graskaas die binnenkort weer bij ons op de planken ligt is uniek. Veel klanten van onze Landwinkel komen hiervoor speciaal de polder in.”

Dat deze kaas zo goed smaakt komt doordat de koeien vers gras eten waardoor de melk nog romiger wordt. “Dat is niet de enige reden,” aldus Corné. “Van een tevreden koe krijg je nou eenmaal lekkere kaas en dat bleek weer tijdens de cum laude verkiezingen afgelopen maand. We behaalden de Cum Laude prijs voor onze jong belegen kaas!”

Wil je er bij zijn als de staldeuren opengaan? Dat kan!

Op zondag 15 april vanaf 11 uur is iedreen welkom. Je kunt dan rustig rondlopen over het bedrijf en er is een kraampje met koffie/thee en fruitsap. Ook is de winkel open voor verse boerenproducten. Om 12 uur zullen de staldeuren opgaan en springen de dames naar buiten. Je bent welkom bij Zuivelboerderij Pennings, Hellegatspolder 1 (einde 3e poellaan in Lisse), Warmond (www.zuivelboerderijpennings.nl) Het wordt mooi weer dus kom zoveel mogelijk op de fiets om parkeerproblemen te voorkomen.

Cookieinstellingen