Nieuws over het Bloemencorso

Foto: Lisa de Blok

Woensdag werd tijdens een persconferentie in Keukenhof het laatste nieuws rondom het aanstaande Bloemencorso gedeeld. Na een welkom van Bart Siemerink, directeur Keukenhof en gastheer, nam Corsovicevoorzitter Gerrit Rutgrink het woord.

Bloemencorso 2018

Gerrit Rutgrink zal tijdens dit corso de rol als voorzitter op zich nemen, na het grote verlies van Leo van der Zon begin dit jaar. Met als thema ‘Cultuur’ wordt dit jaar voor de 71e keer het Bloemencorso van de Bollenstreek gehouden van 18 tot en met 22 april.

“Ter nagedachtenis van Leo hebben we er alles aan gedaan om dit corso tot mooiste corso van ons bestaan te maken” (Gerrit Rutgrink)

Leo van der Zon Corsoprijs

Als eerbetoon aan de bevlogenheid waarmee voorzitter Leo van der Zon de afgelopen 16 jaar zich heeft ingezet, is er een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Leo van der Zon Corsoprijs. Het is een speciale prijs voor de beste entertainment op en rondom de wagens. De prijs in de vorm van het corso logo zal gemaakt worden dor meesterlasser Jan Biemond.

De bloemen

Het weer wilde in eerste instantie niet zo meewerken en de vraag was dan ook even of de bloemen wel op tijd op hun best zouden zijn. Tot grote vreugde van de organisatie waren de weergoden goedgezind en kan er in plaats van donderdag toch vandaag al op verschillende plekken begonnen worden met het snijden van de bloemen. Het is wel nog even hopen dat het verder droog blijft, zodat het snijden van de bloemen overal gewoon door kan gaan.

Publiekstribune uitverkocht

Het relatief nieuwe tribune project van het Bloemencorso, blijkt een daverend succes. De publiekstribune in Lisse was vrijwel direct uitverkocht en afgelopen weekend werd ook de laatste plaats van de tribune in Sassenheim verkocht. Op de overdekte tribune langs de route kunnen mensen onder het genot van een hapje en een drankje de optocht bekijken.

Spektakel

Het Bloemencorso blijft zich ieder jaar vernieuwen en de organisatie belooft dit jaar dan ook nog meer spektakel tijdens de optocht. We mogen een hoop muziek verwachten; van de Hillegomse Harmonie Kapel tot DJ’s en dansgroepen. Ook de Amerikaanse showband ‘The Beat Goes On’ is met drie volle touringcars aan bandleden aanwezig om de show te stelen. De Chineese praalwagen komt met extra spektakel in de vorm van een drakendans en tussen Sassenheim en Lisse rijden twee ridders te paard mee in de optocht.

Eerste steek door Leo van den Ende

Op woensdag 18 april om 14.00 uur gaan de steekdagen van start met het steken van de eerste bloem in de Teylingse praalwagen door de schilder van Panorama Tulipland, Leo van den Ende. Op de Teylingse corsowagen staan koeien in de wei, een trein die langs de spoorwegovergang rijdt, een watermolen en een waterput. Deze staan symbool voor het beeld dat je ziet wanneer je met de trein door Teylingen rijdt of met de boot over de Kagerplassen en langs recreatie-eiland Koudenhoorn vaart.

Programma

Het programma van de Eerste Steek ziet er als volgt uit:

  • 14.00 – 14.15 uur: Officiële welkom door de vicevoorzitter van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek, de heer Gerrit Rutgrink en de burgemeester van Teylingen, mevrouw Carla Breuer
  • 14.15 – 14.25 uur: Eerste Steek door Leo van den Ende
  • 14.35 – 14.55 uur: Theatershow door acteurs van Theaterschool Teylingen
  • Vanaf 15.00 uur kunnen de kinderen bij onze ijscoman een gratis ijsje halen

De steekdagen

Het steken van de praalwagens vindt plaats in de Klinkenberghallen aan Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Tijdens de steekdagen op woensdag 18, donderdag 19, en vrijdag 20 april kan het publiek een kijkje komen nemen. Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten, toegangsprijzen en de exacte openingstijden van de Klinkenberghallen op deze website.

Cookieinstellingen