Hé, wil je ook een Pakje Kunst?

Foto: PR

Zo laagdrempelig als ooit het kopen van een pakje sigaretten in de kroeg, is vanaf 7 april ook kunst te koop in Leiden. Uit een voormalig sigarettenautomaat, te vinden in Galerie Café Leidse Lente (Haagweg 4), komt er voor 4 euro een een Pakje Kunst uitgerold; uniek kunstwerk van een lokale kunstenaar

Pakje Kunst

Pakje Kunst is een initiatief waarbij kunstenaars onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio door de verkoop van unieke kunstwerkjes ter grootte van een pakje sigaretten uit een oude mechanische sigarettenautomaat. In een doosje kun je iedere kunstvorm tegenkomen. Aan de buitenkant is niet te zien wat erin zit, dus de koper wacht telkens een verrassing.

Kunstenaars uit Teylingen

Van de vijfentwintig kunstenaars zijn er in totaal derien uit de Duin- en bollenstreek die meedoen. Voor Teylingen zijn dit: Lisette Hogewoning (collages), Sonja van Egmond (fotografie & schilderijen), Bea Knijf (edelsmid), Ell Geeh (fotografie), Samaneh Pour Shirazi en Machteld IJdo (schilderijen).

Voor iedereen betaalbaar

De machine is een brug naar mensen, die normaal niet zo snel kunst zouden kopen. Door het lage bedrag van vier euro wordt kunst voor iedereen betaalbaar. De pakjes Kunst zijn bijvoorbeeld leuk als cadeautjes of als je zelf wat inspiratie zoekt. En via het pakje krijgt de koper toegang tot het vaak verborgen kunstaanbod in de regio. Kortom goed voor de kunstenaar èn kunstliefhebber.

Officiële opening

Op 7 april om 16:00 zal de automaat officieel onthuld worden door Sander Pardon (Uitgever van LEVEN! Magazine) en daarna kunnen er naar hartenlust pakjes worden getrokken! In de regio Leiden & Duin- en bollenstreek wordt Pakje Kunst gecoördineerd door Lisette Hogewoning en Paulina Verzijden. Meer informatie op Facebook en Instagram: @pakjekunstleiden.

Reacties

Cookieinstellingen