ZAP mee met het nieuwe buurtinitiatief ‘Voorhout Schoon’

Foto: Sylvia Hoogduin

Zwerfafval is over het algemeen een doorn in het oog en natuurlijk van negatieve invloed op onze leefomgeving en het milieu. Sylvia Hoogduin raakte geïnspireerd tijdens de Nationale Opschoondag afgelopen zaterdag en is een nieuw buurtinitiatief gestart; ‘Voorhout Schoon’.

“Erger jij je ook zo aan zwerfafval? Laten we het opruimen! Ik zoek buurtbewoners die dit samen willen oppakken in Voorhout en omgeving.” (Sylvia Hoogduin)

Via de buurtapp ‘Nextdoor’ plaatste ze een oproep voor ZAP-ers (Zwerfafval Pakkers) en inmiddels hebben al een aantal vrijwilligers in Voorhout zich gemeld om mee te helpen. Tijdens een eerste actie rond het Soldaatje in Voorhout, haalde Sylvia maar liefst drie volle vuilniszakken zwerfafval uit de berm over een afstand van slechts 200 meter.

ZAP mee!

Samen zwerfafval opruimen is een gezellige bezigheid en het geeft een voldaan gevoel. Ze zou dit soort acties dan ook graag op structurele basis willen organiseren en zoekt daarvoor nog meer mede ZAP-ers, die het leuk zouden vinden om mee te helpen.

Inmiddels heeft ze contact gezocht met de Gemeente Teylingen, die het initiatief uiteraard kan waarderen. De gemeente wil hierin tegemoet komen, door de nodige materialen hiervoor beschikbaar te stellen.

Voorhout Schoon

“Hoe mooi zou het zijn wanneer mensen niet achteloos hun vuil op straat gooien…helaas is dat een fijne droom. Hoe goed zou het zijn wanneer er statiegeld komt op plastic flesjes en blik… helaas is het nog niet zo ver. Wij kunnen het voor elkaar doen en het goede voorbeeld geven! Ik ben zelf al op bescheiden schaal bezig en krijg positieve reacties, dus het wórdt gezien.” (Sylvia)

Wil je je aanmelden om mee te doen met het initiatief ‘Voorhout Schoon’ of heb je nog goede tips? Reageer dan via Nextdoor Voorhout of stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties