Aankomend weekend: NLdoet! Wat doe jij?

Foto: © Oranje Fonds - Bart Homburg

Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet eens een keer ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Meedoen? Dat kan!

In totaal hebben 18 organisaties in Teylingen zich aangemeld voor deze landelijke klusdag. Voor sommige activiteiten zijn inmiddels al genoeg vrijwilligers gevonden, maar bij de volgende activiteiten in onze gemeente worden nog steeds vrijwilligers gezocht. Help je ook een handje mee?

Warmond

  • Opkappen slaapruimtes wachtschip

Hellegatspolder 2, 2361 NA Warmond op zaterdag 10 maart van 11:00 – 15:00 uur (gezocht: nog 13 van de 20 vrijwilligers). Het gaat om het opknappen van de slaapruimtes aan boord van het 42m lange wachtschip, zodat de leden weer goed kunnen overnachten tijdens hun kampen. Meer info? Kijk hier!

  • Sloop- en opbouw nieuwe blokhut Kinderboerderij De Kloosterhof

Kloosterwei 134, Warmond ‐ Kinderboerderij De Kloosterhof op zaterdag 10 maart van 9:30 – 15:30 uur. Hier worden het konijnenhotel en de volière vernieuwd. Het huidige verblijf moet gesloopt worden en een nieuwe volière geplaatst. Ook de konijnen moeten naar een ander onder komen met een buiten gedeelte, dus moet in de wei gaas ingegraven worden. Meedoen? Kijk hier!

  • Onderhoud groene schoolplein Basisschool De Buitenplaats

De Krogt 6, Warmond ‐ Basisschool De Buitenplaats op zaterdag 10 maart van 13:00 – 16:00 uur. Met ouders, kinderen, en andere geïnteresseerden wordt hier het groene schoolplein klaar voor het voorjaar gemaakt. Onkruid vrij, aanplanting en zaaien, zand vrij, en het bouwen van een wilgeniglo’ kortom genieten van tuinieren! Interesse? Klik hier!

Voorhout

  • Verwendag voor bewoners van Gerto Voorhout

Rijnsburgerweg 4, 2215 RA Voorhout op vrijdag 9 maart van 10:00 – 17:00 uur. Bij dit verzorgingstehuis wordt een Verwendag georganiseerd met een high tea, een behandeling van een schoonheidsspecialiste en kleine massages. Uiteraard met een stukje muziek. Wil je komen helpen? Kijk hier! Burgemeester Carla Breuer steekt hier ook de handen uit de mouwen.

  • Kinderboerderij klaarmaken voor het voorjaar

Klaprooshof 12, 2215 DM Voorhout op zaterdag 10 maart van 9:00 – 13:00 uur. Hier wordt de kinderboerderij in Voorhout klaargemaakt voor het voorjaar en voor de zomer. Meer info? Kijk hier!

  • Het Overbosch klaarmaken voor de lente en de zomer

Rijnsburgerweg 4, Voorhout ‐ Stichting Vrienden Van Het Overbosch op zaterdag 10 maart van 10:00 – 14:00 uur. De zandpaden moeten ververst worden en alle takkenrillen hebben onderhoud nodig. Verder de vijver en sloot ontdoen van takken en rommel, bladafval langs de zijkanten van het kleischelpenpad weghalen en de bankjes onderhouden. Mee doen? Kijk hier!

  • Speeltuin gereed voor 2018

Laurierpad 45, 2215 VP Voorhout op zaterdag 10 maart van 10:00 – 15:00 uur. Bij Buurtspeeltuin De Banaan wordt gezellig met buurtbewoners gewerkt om de speeltuin klaar te maken voor het aankomende speeltuin seizoen. Meehelpen? Klik hier voor meer info!

  • High tea voor bewoners van ’s Heeren Loo

Herenstraat 100, Voorhout ‐ ’s Heeren Loo op zaterdag 10 maart van 12:30 – 15:30 uur. Door middel van een High tea willen ze hier de bewoners een onvergetelijke dag bezorgen en eens even extra verwennen. Meehelpen? Dat kan! Kijk hier.

  • Verfklus in woonkamers van ’s Heeren Loo Zorggroep

Dirck Verhagenstraat 7, Voorhout ‐ ’s Heeren Loo Zorggroep op zaterdag 10 maart van 10:30 – 16:00 uur. Het team heeft al heel lang een wens om de donkere kozijnen in twee van de woonkamers wit te schilderen. De woonkamers zijn kort geleden opgeknapt, de vloeren zijn vernieuwd en er is nieuwe raambekleding geplaatst. Kom je helpen? Klik hier!

Sassenheim

  • Open podium bij Activite

Jan van Brabantweg 7, Sassenheim ‐ Activite op vrijdag 9 maart van 14:30 – 16:30 uur. Iedereen die het leuk vindt om iets voor iemand anders te betekenen en een optreden van maximaal tien minuten wil verzorgen, is van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor het open podium. Het optreden kan van alles zijn: muziek, zang, dans, goochelen. Meedoen? Kijk hier!

  • Inventarisatie Fairtrade producten

Rembrandtlaan 46, Sassenheim ‐ Werkgroep Teylingen Fairtrade op vrijdag 9 maart van 10:00 – 16:00 uur. Gezellig inventariseren van wat er in de Teylingse supermarkten te koop is aan Fairtrade producten. Teylingen is Fairtrade gemeente en wil dit blijven. Daarvoor wordt eens per twee jaar geïnventariseerd welke Fairtrade producten in de deelnemende supermarkten te koop zijn. Kijk hier voor meer info!

  • Onderhoud/verven kozijnen en deuren scouting

Sportdreef 6, Sassenheim ‐ Stichting Scouting Sassenheim op zaterdag 10 maart van 9:30 – 16:30 uur. Als afsluiting van het groot onderhoud van afgelopen jaar aan het clubhuis, moeten de bestaande en nieuwe deuren en kozijnen (zowel binnen als buiten) een nieuwe laag verf krijgen. Daarnaast leggen ze de laatste hand aan wat tuinwerk. Bekijk hier deze klus!

  • Opknappen steiger en brug

Kagerweide 30, Sassenheim ‐ Vereniging Tjarda Sassenheim op zaterdag 10 maart van 9:30 – 17:00 uur. Sinds de bouw van het clubhuis ligt er een nieuwe steiger en een brug. Na jaren van intensief gebruik kan de steiger een opknapbeurt gebruiken. Bij het opknappen zullen een aantal rotte vlonderplanken van de brug worden vervangen en wordt de aanslag van de brug als de steiger verwijderd. Bekijk deze klus hier!

  • Speeltuin Bijdorp gereed maken voor opening

Krelagehove 2, Sassenheim ‐ Speeltuinvereniging Bijdorp op zaterdag 10 maart van 9:00 – 14:00 uur. De speeltuin gaat op 31 maart weer open en de klussers kunnen wel wat hulp gebruiken. Trampoline’s in elkaar zetten, springberg weer gereed maken, schommels ophangen, onkruid wieden, loungebanken schoonmaken. Tevens tuinstoelen en tafels een sopje geven. Klussers mogen ook blijven lunchen. Klik hier voor meer info!

College van B&W klust ook mee!

In Teylingen steken ook het college van burgemeester en wethouders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Burgemeester Carla Breuer helpt vrijdag bij de verwendag voor bewoners van Gerto in Voorhout. Op zaterdag verzorgt wethouder Arno van Kempen samen met anderen een filmmiddag voor bewoners van de Bolero in Voorhout.

“Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zijn de spil van onze gemeenschap. Daarom helpt het college dit weekend mee bij diverse klussen.” (College B&W Teylingen)

Wethouder Bas Brekelmans gaat zaterdag aan de slag om met elkaar het Groene Schoolplein van basisschool De Buitenplaats voorjaar- en zomerklaar te maken. Wethouder Kees van Velzen bezoekt meerdere klussen op vrijdag en zaterdag.

NLdoet

NLdoet vindt dit jaar plaats op 9 en 10 maart en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Meer informatie over NLdoet vind je op deze site. Een overzicht van alle klussen in Teylingen vind je hier.

Cookieinstellingen