Kindergemeenteraad komt tot compromis

Foto: Gemeente Teylingen

De kindergemeenteraad van Teylingen vergaderde op donderdag 22 februari. Twintig leerlingen van De Achtbaan (Cluster), De Andreasschool en De Startbaan waren deze avond de kinderraadsleden. Zij mochten een bedrag van € 2000,- besteden aan een maatschappelijk project.

Keuze uit projecten

De kindergemeenteraad stond voor een lastige keuze. Wat vonden de leerlingen van groep 8 belangrijker? Een Boottochtje voor mensen met een verstandelijke beperking of Kunst voor kids in het Overbosch? Het project Junior fietsmaatjes óf een rolstoel voor handbal voor mensen met een fysieke handicap?

Compromis sluiten

Aanvankelijk konden de kinderraadsleden het niet eens worden over de verdeling van het geld. Er waren twee voorstellen die precies evenveel stemmen kregen. Voor een democratisch besluit is een meerderheid nodig. Dus moesten de kinderraadsleden nogmaals overleggen. Vlak voor afloop van de vergadering kwamen ze tot een compromis.

Verdeling van het geld

Voor het boottochtje voor mensen met een verstandelijke beperking is € 900,- beschikbaar gesteld. De projecten Junior fietsmaatjes en de handbalvereniging Foreholte ontvangen beiden € 500,-. Voor Kunst voor kids in het Overbosch is € 100,- toegezegd.

Net als bij de ‘echte’ gemeenteraad is de vergadering terug te kijken op www.teylingen.tv.

De afgelopen periode hebben de leerlingen zich voorbereid op school met een gastles van een raadslid. Daarna hebben alle klassen geoefend met debatteren in de raadzaal. De kinderen kozen hierbij zelf wie hun klas mocht vertegenwoordigen in de kindergemeenteraad.

Cookieinstellingen