Succes weekend voor leden van Warmondse IJsclub

Niet alleen de Olympische Spelen gingen van start met mooie podiumplaatsen, ook in Nederland werd er hard en slim gereden op het ijs afgelopen weekend.

Na een uitstap naar de Weissensee in Oostenrijk, met een eerste plaats op het Open Nederlands Kampioenschap voor Lisa van der Geest (WIJC en marathonploeg mkbasics.nl) en een 2e plaats voor Iris van de Stelt (WIJC en marathonploeg mkbasiscs.nl) bij de Alternatieve Elfstedentocht, werd op vrijdag 9 februari weer een gewone competitiewedstrijd verreden.

KPN Marathon competitie

In Enschede werd de 13e wedstrijd in de KPN Marathon competitie een mooie prooi voor Iris van der Stelt die de winst opdroeg aan haar recent overleden opa. Zij verstevigde hiermee haar leiderspositie in het klassement. Lisa van der Geest finishte als zesde en Anne Leltz als 31e. Leander van der Geest finishte bij de heren Topdivisie als zevende.

Op zaterdag 10 februari gingen de marathonrijders de strijd aan op ‘De Coolste Baan van Nederland’, een tijdelijke schaatsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar won Lisa van der Geest na rondenlang alleen gereden te hebben. Werd Janneke Ensing tweede en won Lisa’s mkbasiscs-ploeggenoot Manon Kamminga de sprint van de groep en werd daarmee derde.

Iris van der Stelt werd twaalfde en voegde 14 punten aan haar klassement toe. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Van der Stelt een voorsprong van 48,3 punten op nummer twee van het klassement, Emma Engbers. Een overwinning levert 25,1 punt op. De volgende marathonwedstrijd, nummer 15, wordt in Tilburg verreden op 17 februari. De finale is op 3 maart in Amsterdam.

District-kampioenschappen pupillen

In Schaatshal Leiden reden de pupillen hun jaarlijkse District-kampioenschappen. Voor Patricia Koot (WIJC) resulteerde dat in een baanrecord over één ronde en de winst van dit kampioenschap. De afsluitende marathon die de pupillen reden, schreef Patricia Koot ook op haar naam. Rens Vergeer (WIJC), die vorig weekend zilver haalde in de baancompetitie in Den Haag, werd bij de jongens pupillen kampioen van KNSB District Sassenheim.

Persoonlijke records

Remco Langemaire (WIJC en de gewestelijke selectie), mocht deelnemen aan het NK junioren Allround/Afstanden en Mass start op ijsbaan Twente in Enschede. Remco Langemaire is junior B en reed de 500 meter in 39.43 seconde, de 1000 meter in een persoonlijk record van 1.17.04 minuut en ook de 1500 meter reed Remco in een nieuw persoonlijk record: 1.58.07 minuut.

Okke Mouwen (WIJC), junior C, verbeterde ook twee persoonlijke records tijdens een wedstrijd van Schaatscircuit.nl op 10 februari in Heerenveen. Op de 500 meter is zijn nieuwe record 41.44 seconde en op de 1500 meter nu 2.08.88 minuut.