Jongerenwerk organiseert Project Skillz

Foto: Jongerenwerk Teylingen

Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert iets nieuws: Project Skillz. Speciaal voor jongeren die uitgevallen zijn op school en of geen zinvolle dagbesteding hebben.

Project Skillz

Doel van het project is om jongeren, die nog niet weten wat ze willen, een duwtje in de rug te geven en kennis te laten maken met de verschillende werksectoren en zo hun interesse te wekken. Verder worden jongeren gestimuleerd met elkaar samen te werken, wordt er een stukje structuur geboden en is het mogelijk naar gelang het project te werken aan individuele vaardigheden.

Iets voor jou?

Jongeren tussen de 13 en 23 jaar en woonachtig in Hillegom, Lisse en Teylingen kunnen zich aanmelden voor het project waarin, zoals gezegd, verschillende sectoren aan bod komen. Vanaf 20 februari start het project iedere dinsdagochtend, tien weken lang, van 9.00 tot 12.30 uur met iedere keer een ander thema. Hier alvast het programma:

  • 20 februari – Bake and serve (bakken en serveren voor vrijwilligers)
  • 27 februari – Social cookin’ (maaltijd bereiden voor de voedselbank)
  • 6 maart – Take the picture (fotograferen van natuur, auto’s en treinen)
  • 13 maart – Move your thing (mountainbike track door duinen)
  • 20 maart – Moving Forward (loopbaan oriëntatie)
  • 27 maart – Organise this (organiseren van bingo voor ouderen)
  • 3 april – Technical skillz (solderen en fietsreparatie)
  • 10 april – Feel the paint (workshop schilderen)
  • 17 april – Show your skilzz (afsluitochtend met ontvangst certificaat)

De activiteiten zijn gericht op zorg & welzijn, kunst & Cultuur, techniek, sport & bewegen en consumptief. Het project is in samenwerking met organisaties als Repair Café Teylingen, de Combibrug, Holland Rijnland en Welzijn Teylingen opgezet. Verder zetten vrijwilligers met kennis van bovenstaande gebieden zich in om de jongeren te begeleiden.

Aanmelden

Aanmelden voor het project kan via hulpinstanties als het JGT, zorgcoördinator school, sociaal team of leerplicht. Maar kan ook, wanneer je niet leerplichtig bent, door ouders of voogd of door zelf te reageren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Na inschrijving volgt er een kort intakegesprek met de deelnemer, ouder/voogd en eventuele hulpverlener.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected] Voor meer informatie over het project bel: 0636184030. Bij voldoende inschrijvingen zal het project op aangeven datum starten. Deelnemers worden verwacht bij jongerencentrum Ex-Voto aan de Jacoba van Beierenweg 118b in Voorhout.

Cookieinstellingen