Denk mee over de Kagerzoom

Foto: Gemeente Teylingen

De Kagerzoom is het natuur- en recreatiegebied tussen Warmond en Leiden, waar ook ’t Joppe, Tengnagel en De Strengen deel van uit maken. Samen met omwonenden en gebruikers werkt de gemeente Teylingen aan het versterken en beschermen van de bijzondere natuurlijke en recreatieve waarden in dit gebied.

Visie Kagerzoom

Inmiddels ligt er een eerste globale visie voor dit gebied in de vorm van een brochure. De gemeente krijgt graag zoveel mogelijk reacties op deze visie. Van omwonenden én iedereen die graag komt in de Kagerzoom. Reageren kan nog tot 1 maart.

In de Regenboogkerk in Leiden presenteerde de gemeente twee weken geleden de eerste globale visie met ideeën voor De Kagerzoom. De volle zaal met betrokken en kritische deelnemers, in meerderheid Merenwijkers, deelden hun tips, zorgen en wensen. Inmiddels komen ook via mail, telefoon en sociale media veel reacties binnen op de brochure ‘Kagerzoom – Levend Landschap’. Samengevat waren de reacties zowel bezorgd over de toekomstige ontwikkelingen als positief over de plannen om het natuur- en recreatiegebied verder te versterken.

Reactie voor 1 maart

Op deze speciale website staat de brochure ‘Kagerzoom – Levend Landschap’. Hierin is de in de Regenboogkerk gepresenteerde globale visie voor het gebied te vinden. Hierop kan tot 1 maart gereageerd worden. Wat vind je van deze visie? Wat vind je mooi? Waar heb je zorgen over? Of wat is je wens? Dat hoort de gemeente graag. Reacties kunnen ingediend worden via het reactieformulier op www.kagerzoom.info of schriftelijk (Gemeente Teylingen, Kagerzoom, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout).

De bundeling van alle reacties wordt gebruikt om de globale visie uit te werken tot een plan. Dit verder uitgewerkte plan wordt weer gepresenteerd tijdens enkele inloopavonden. Een brief met de vraag om te reageren wordt verspreid in delen van Warmond, de Merenwijk en Oegstgeest, die dicht bij De Kagerzoom liggen.

Veel gestelde vragen

De brochure ‘Kagerzoom – Levend Landschap’ heeft ook vragen opgeroepen. Worden de populieren op de dijk weggehaald? Wordt de dijk verlaagd? Antwoord op deze en andere vragen zijn ook te vinden op de website www.kagerzoom.info.

Samen ontwikkelen

Grondeigenaren en vele andere gebruikers en belanghebbenden hebben belang bij de toekomst van de Kagerzoom. De kwaliteitsimpuls voor dit gebied slaagt alleen, wanneer zij meedenken en meedoen. Daarom raadpleegde de gemeente Teylingen eind 2016 deze partijen met hulp van een enquête en straatinterviews. Zo ontstond een globaal beeld van behoeften, kansen en bedreigingen voor de Kagerzoom.

Een afvaardiging van bewoners en belanghebbenden gebruikte de verzamelde kennis en ideeën in 2017 om tot een ontwikkelrichting te komen. Dat gebeurde in een werkatelier. De gemeente verwerkte de resultaten in de globale visie (de brochure ‘Kagerzoom – Levend landschap’) die op 23 januari jl. gepresenteerd werd in de Regenboogkerk in Leiden.

Reacties

article
11303
Denk mee over de Kagerzoom
De Kagerzoom is het natuur- en recreatiegebied tussen Warmond en Leiden, waar ook ’t Joppe,
https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/11303/denk-mee-kagerzoom/
2018-02-09T15:48:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2016/09/02174910/kagerzoom-e1472832029437.jpg
Kagerzoom
Nieuws, Politie/Gemeente berichten