De JoJo is door voor de Appeltjes van Oranje!

Foto: ©Oranje Fonds – Bart Homburg

Na een spannende finaledag zijn de twaalf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2018 bekend. De JoJo van Stichting Repair Café Teylingen is één van de gelukkigen!

Deze prijs van het Oranje Fonds is dé prijs voor initiatieven die zorgen dat mensen meedoen in onze samenleving.De prijzen staan ieder jaar in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is dat ‘Jong en sociaal ondernemend’.

De genomineerden mogen naar Paleis Noordeinde en daar worden uiteindelijk de drie winnaars bekend gemaakt. Zij ontvangen tijdens een feestelijke bijeenkomst de prijs van 15.000 euro en een beeldje gemaakt door Beatrix, uit handen van Koningin Máxima.

De Finaledag

In een Fort Voordorp in Groenekan kwamen donderdag 40 initiatieven hun project presenteren. Het was een ontzettend spannende dag, zowel voor de deelnemers als voor de mensen van het Oranjefonds. Ook de mensen van de twee projecten uit de Nederlandse Antillen, die in een eerdere ronde al waren genomineerd, waren aanwezig. Voor de moeite die alle deelnemers hierin hebben gestoken, ontvingen zij allemaal alvast een cheque van €2.500,-.

De JoJo

Wat het Oranje Fonds knap vindt aan het project de JoJo, is dat ze daar letterlijk met ‘niks’ zijn begonnen. Tijdens de bekendmaking van de genomineerden werd nog even benadrukt hoe bijzonder het is dat er zoveel doelgroepen bij betrokken zijn en dat het vooral lokaal een erg sterk project is.

Genomineerden

De jury had erg moeite met kiezen uit alle projecten en heeft daarom besloten om niet tien, maar twaalf projecten te nomineren. Zij zijn geselecteerd door de vakjury na pitches op de Appeltjes van Oranje Finaledag. De genomineerden zijn:

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Vandaag was een heel bijzondere dag. De jury was enorm onder de indruk van de drive en de verhalen van de jonge mensen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen. Zij vormen een heel sterk sociaal netwerk en wij zijn vereerd dat zichtbaar te maken en te ondersteunen. Met de Appeltjes van Oranje geven we graag een podium en extra waardering aan hen. Zij bewijzen maar weer dat je altijd iets kunt doen om te zorgen dat niemand zich buitengesloten of eenzaam voelt en mee kan doen.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt initiatieven die Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk socialer maken. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Cookieinstellingen