De JoJo kanshebber voor Appeltjes van Oranje 2018!

Foto: Lisa de Blok

Repair Café Teylingen is met hun initiatief Ontmoetingswerkplaats De JoJo kanshebber voor de Appeltjes van Oranje 2018. Dit is de jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving.

Stemmen

Vanaf 8 t/m 17 januari kan er gestemd worden! Via deze link: https://stem.oranjefonds.nl/projecten/ontmoetingswerkplaats-de-jojo kom je op de stempagina van de JoJo. Vergeet niet te bevestigen via de mail die je krijgt als je gestemd hebt. Iedere stemmer maakt kans op 1.000 euro extra voor zijn of haar favoriete kanshebber.

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds en staan dit jaar in het teken van het thema Jong en sociaal ondernemend. Veerig jonge initiatiefnemers die met hun initiatief zorgen dat anderen meedoen in onze samenleving maken kans op de prijs. Er worden uiteindelijk drie winnaars gekozen na deze stemactie en een pitchdag. Zij ontvangen in mei de prijzen uit handen van Koningin Máxima. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix.

De JoJo

In de voormalige Hoogvliet supermarkt aan het Hortusplein in Sassenheim heeft een team vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om deze ruimte volledig om te toveren tot ontmoetingswerkplaats.

Met veel plezier runnen de vrijwilligers de JoJo en zijn ze drie dagen per week geopend voor publiek. Je vindt er onder andere een Weggeefwinkel, het Repair Café, een Koffiecorner, houtwerkplaats van de GGZ, fietsen werkplek, ateliers en zelfs een massageruimte.

Ontmoetingswerkplaats De JoJo is een ruimte voor sociale interactie en expressie. Waar iedereen gewoon zichzelf mag zijn en kan doen waar ze goed in zijn. Zo verbinden ze mensen uit alle lagen van de samenleving. Een bijzonder project wat om die reden dan ook is genomineerd voor deze prijs.

Dus steun ontmoetingswerkplaats de JoJo en stem!”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Cookieinstellingen