Jongeren, politie en BOA’s knappen samen JOP op

Foto: Jongerenwerk Teylingen

De Jongeren Ontmoetingsplek, oftewel de JOP,  die enige jaren geleden door de jeugd van de KTS bij de skatebaan van Elsgeest werd gebouwd, is afgelopen donderdagmiddag door jongeren opgeknapt.

De jongeren die altijd graag gebruik maken van deze hangplek, lieten weten vaak last te hebben van de wind en regen. Ondanks de overkapping wist dit het hanggenot van de jongeren toch te verstieren.

Het jongerenwerk van Welzijnskwartier besprak het euvel met haar partners in het OJB (Overleg in de buitenruimte). Als mogelijke oplossing werd een wilgentakken schutting aangedragen. Deze schutting neemt regen en wind enigszins weg en is ook een duurzame maatregel. De gemeente heeft vervolgens de wilgentakken geleverd.

De jongeren zijn afgelopen donderdag samen met de politie, de BOA’s en het jongerenwerk hard aan de slag gegaan om de schutting van wilgen in elkaar te vlechten. Het resultaat mag er dan ook wezen. Verder is er nog een likje verf aan de binnenkant van de JOP aangebracht. Op een later tijdstip zullen de jongeren middels sjablonen de JOP verder gaan verfraaien.

Reacties