Bijzondere cursus in de JoJo: ‘Voel wat ik bedoel’

Foto: pixabay

Begin het jaar goed en werk aan jezelf! In de JoJo start volgende week donderdag 11 januari een vierdelige cursus ‘Voel wat ik bedoel’ op basis van haptonomie.

Als we antwoord willen hebben op vragen als: “wie ben ik?, wat wil ik?, hoe kom ik daar?” gaan we hierover vaak nadenken of praten er over met anderen. In deze cursus begin je bij je eigen gevoel om je te helpen jezelf goed te kennen en krachtig in je eigen leven te staan.

“Hoe thuis voel je je in je eigen lijf?, Sta je stevig op je eigen benen?, Beweeg je je gemakkelijk?”

Haptonomie

Als je voor jezelf duidelijk hebt hoe je je voelt, kan je dat ook aan anderen duidelijk gaan maken. Dat helpt je om in het contact met anderen dicht bij jezelf te blijven. Oefeningen waar ze in de cursus mee aan de slag gaan, komen uit de haptonomie. Haptonomie betekent: kennis van het menselijke voelen en gevoelsleven. Haptonomie werkt aan het in balans brengen van voelen, denken en doen.

Evenwicht

Denken en doen vinden we in onze maatschappij heel belangrijk, terwijl juist je gevoel je hele krachtige boodschappen kan geven als je hiernaar weet te luisteren. Als voelen, denken en doen in evenwicht komen, voelen we ons over het algemeen prettig en kunnen we veel bereiken van wat we willen.

De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren. Door de oefeningen leer je jezelf beter kennen en dat kan je helpen in het contact met andere mensen. Deze ontdekkingstocht duurt vier middagen. Op de vier donderdagmiddagen van 14.00 tot 16.30 uur komen drie docenten naar de JoJo aan het Hortusplein in Sassenheim om deze cursus te geven.

Aanmelden

De cursus kan gratis worden aangeboden, dankzij een financiële bijdrage van Fonds1818. Er zijn nog enkele plekken vrij voor deze cursus, opgeven kan via [email protected] of op het nummer 0651759792.

  • Cursusdagen: 11, 18 en 25 januari en 1 februari steeds van 14.00 – 16.30 uur
  • Docenten: Madelon Sinnige (Haptonomisch Counselor), Robert van Herwerden (Huisarts en Haptonoom i.o.) en Sigrid Paulussen (Yoga docente)
  • Locatie cursus: De JoJo, Hortusplein 14 in Sassenheim

Reacties