Donderdag rijden er geen bussen

Foto: pixabay

Donderdag leggen buschauffeurs massaal het werk neer vanwege een landelijke staking. Let dus op dat je die dag ook in onze regio niet met de bus kan reizen.

De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. Omdat dit niet tot het gewenste resultaat heeft geleden, werd er besloten tot een landelijke stakingsactie over te gaan.

Onderhandelingen

Volgens de FNV is de de staking het resultaat van de weigering van werkgevers in het streekvervoer om afspraken te maken over het verminderen van de hoge werkdruk. Ook zijn ze niet bereid om hun werknemers een fatsoenlijke loonsverhoging te geven. Zo zou er niet genoeg tijd zijn om naar de wc te kunnen gaan en als de bus te laat aankomt, gaat deze tijd van de lunchpauze van de chauffeurs af.

Staking bussen

De staking in het streekvervoer duurt op 4 januari de hele dag, het nachtnet zal de nacht van 3 en 4 januari en van 4 op 5 januari wel gewoon rijden. Als werkgevers volharden in hun weigering om goede afspraken te maken, volgen er meer en langduriger stakingen.

Cookieinstellingen