Duurzaamheidsmarkt ‘De Groene Uitdaging’

Foto: Gemeente Teylingen

Donderdag 28 december vindt van 11.00 tot 16.00 uur weer de duurzaamheidsmarkt in Sassembourg plaats. De markt is voor alle inwoners van Teylingen van jong tot oud. Wethouder Arno van Kempen opent de markt.

Duurzaamheidsmarkt

Na het succes van vorig jaar organiseert de gemeente Teylingen dit jaar wederom een duurzaamheidsmarkt. Op dit feestje van duurzaamheid worden bezoekers getrakteerd op duurzame initiatieven, zowel van lokale ondernemers als uit de regio. Speciaal is er een programma voor kinderen, zodat (groot) ouders rustig rond kunnen kijken.

100% duurzaam

De gemeente heeft als voornemen om in 2030 100% duurzaam te zijn. Een ambitieuze doelstelling maar niet onmogelijk. Er wordt al hard aan gewerkt door de gemeente, inwoners en ondernemers. De markt geeft een inkijkje in waar we nu staan en wat er nog moet gebeuren. En niet geheel onbelangrijk wat inwoners hier zelf aan kunnen doen. Het vervangen van een gewone lamp door een ledlamp of wat vaker de trap nemen kan hier bijvoorbeeld al een bijdrage aan leveren.

Programma

Niet alleen de gemeente maar ook inwoners en ondernemers presenteren op de markt hun duurzame projecten en initiatieven. Zo kun je je laten adviseren over vergroening van je woning, hoe je vergroening kunt financieren en wat de gemeente biedt aan mogelijkheden.

Inwoners kunnen hun duurzame wensen voor 2018 achterlaten, een proefritje in een duurzame auto maken en uiteraard is er genoeg (verantwoord) te eten. Kinderen kunnen knutselen met gerecyclede materialen en van alles leren over de natuur.

Volg de Facebookpagina van De Groene Uitdaging om op de hoogte te blijven en meer te weten te komen.

Cookieinstellingen