Kringloopwinkel ‘Opnieuw Voorhout’ sluit definitief de deuren

Foto: PR

Na bijna 1,5 jaar sluit Kringloopwinkel ‘Opnieuw Voorhout’ definitief de deuren. Hiermee breekt de Stichting Jeugd en Jongerenwerk (SJJV), waaronder de kringloopwinkel valt, een traditie van 40 jaar. Destijds gestart met het kringloopwinkeltje ‘Bram’s Snuffelschuur’, wat was gevestigd in het pand Spelewey.

Opnieuw Voorhout

Oorspronkelijk was het de doelstelling om alléén de eigen activiteiten van de SJJV te financieren. Met de activiteiten van kringloopwinkel Opnieuw Voorhout werd dit uitgebreid om óók aan externe doelen een bijdrage te verstrekken. Hoewel deze kringloopwinkel een succesformule bleek, kiest de SJJV er toch voor om hiermee op het hoogtepunt te stoppen.

Twee kringloopwinkels

Het bestuur van de SJJV vindt het geen goede zaak wanneer twee verschillende stichtingen binnen Voorhout met een gelijke doelstelling en zo dicht bij elkaar, dubbele exploitatielasten hebben voor de instandhouding van een winkel. Zij zijn dan ook van mening dat dit geld beter besteed kan worden aan het goede doel.

Het bestuur van de SJJV laat het dan ook over aan de Stichting Kringloopwinkel Herenstraat 63, de onlangs nieuw gevestigde kringloopwinkel, in de hoop dat zij hierna de beoogde bijdrage gaan leveren aan díe organisaties die voor het merendeel afhankelijk zijn van sponsoring en donaties.

De Spelewey

De SJJV heeft in de afgelopen 1,5 jaar meer dan € 25.000,- uit de opbrengsten van de kringloopwinkel Opnieuw Voorhout aan haar doelen bijgedragen en wil zich hierna weer richten op haar primaire doel. Het ontwikkelen van activiteiten voor en door vrijwilligers, ten behoeve van verbeteringen van het sociale klimaat voor jong en oud in Teylingen. Zij zal daarbij samenwerken met organisaties zoals Welzijn Teylingen en haar eigen gebouw de Spelewey weer centraal stellen als huisvesting en voor het merendeel van haar activiteiten.

Met dit bericht wil het bestuur tevens haar dankbaarheid uitspreken naar alle inwoners van de gemeente Teylingen die gesteund hebben met hun ingeleverde spullen en aankopen om dit alles mogelijk te maken. Alsmede alle lof en dank aan de vrijwilligers die tot het laatst met volle inzet gesteund hebben.

Uitverkoop

Vanwege de sluiting zullen vanaf woensdag 13 december geen artikelen voor de verkoop meer worden aangenomen. Tot de kerst zal in de winkel uitverkoop worden gehouden en daarna zal worden uitgeruimd voor de volgende gebruiker (koper). Mochten er ná de uitverkoop toch nog artikelen resteren dan zullen deze worden geschonken aan organisaties die binnen de doelstelling van de SJJV vallen.

Reacties